Foto: Damir Zurub FOTOGALERIJA Prekrasne snimke podmorja najavljuju Prvi hrvatski ronilački kongres

FOTOGALERIJA Prekrasne snimke podmorja najavljuju Prvi hrvatski ronilački kongres

Održava se 21. i 22. veljače u Zagrebu

Zagreb postaje ronilačko središte u ovom dijelu Europe. Po prvi puta Zagrebački velesajam, domaćin je ronilačkog kongresa u organizaciji Promocije ronjenja. Na 1. hrvatskom ronilačkom kongresu, ronilačka struka, dotaknut će i obraditi brojne teme vezane za ronjenje u Hrvatskoj. Kroz dva dana, koliko kongres traje i mnogobrojne panele stručnjaci iz raznih područja raspravit će o zanimljivim i za ronjenje važnim temama. Dotaknut će se  turističkog potencijala Hrvatske i produljenja sezone kroz ovu granu turizma. 

Osim toga, stručnjaci će prezentirati svoja znanja i iskustva iz raznih područja, medicine, sigurnosti, podvodne fotografije, zakonske regulative i brojnih drugih. Zagrebački velesajam na jednom mjestu okupit će rekordere u ronjenju na dah, sa zapaženim domaćim, ali i svjetskim rezultatima. Osim njih, kongres će predstaviti i najbolje majstore podvodne fotografije, čiji radovi krase brojne naslovnice popularnih svjetskih časopisa. 

- Poseban naglasak kongresa stavljen je na ekologiju i zaštitu podmorja, kao preduvjeta za razvoj ove grane turizma. Za razvoj ronilačkog turizma u Hrvatskoj izuzetno je važno  podizanje razine svijesti o važnosti očuvanja okoliša i prirode s naglaskom na važnost sigurnosti u ronjenju. Upravo će se na kongresu obrađivati tema ekologije te ulaganje u ekološke akcije i projekte koji doprinose očuvanju Jadranskog mora. Mora koje svojim prirodnim ljepotama i netaknutoj prirodi privlači sve veći broj zaljubljenika u morske dubine. Zahvaljujući razvoju ronilačke opreme ronjenje kao aktivnost dostupno je širokom krugu ljudi, te je postalo zanimljiv i zabavan oblik razonode za današnjeg turista kojeg više ne zadovoljava sunce i more već traži dodatne sadržaje kojima bi obogatio svoj godišnji odmor - poručuju organizatori. 

Kongres će biti i mjesto razmjene iskustava svih dionika ronilačke struke, od vlasnika ronilačkih centara, instruktora ronjenja, trgovaca ronilačkom opremom, do samih turista zainteresiranih za ovu granu turizma. Svi sudionici kongresa imat će priliku doznati najnovije trendove i informacije iz svijeta ronjenja. Temeljem postojećeg stanja u ronjenju i pripadajućih sportskih, gospodarskih, ekoloških, turističkih i drugih brojnih pratećih aktivnosti, a u cilju međunarodne razmjene iskustva i znanja, promocije ronilačkih lokacija te prijedloga za poboljšanje ronilačke ponude Agencija Promocija ronjenja organizira 1. hrvatski ronilački kongres s međunarodnim sudjelovanjem  koji će se održati 21. i 22. veljače u Zagrebu,  Zagrebački velesajam u sklopu sajma Nautike.

Prvi hrvatski ronilački kongres održava se u suradnji sa Zavodom za podvodnu i hiperbaričnu medicinu, KBC Rijeka, SCUBAlifeom te RK HRVI Nemo-Adriatic. Podršku su pružile brojne institucije. Cijela manifestacija je pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Središnjeg državnog ureda za šport, Grada Zagreba te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Od partnera valja istaknuti Hrvatsku turističku zajednicu i Turističku zajednicu grada Zagreba. 

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(59196, "");
Pregledaj komentare