Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTOGALERIJA Provjerite kako je obilježen Svjetski dan turizma u Dugopolju

FOTOGALERIJA Provjerite kako je obilježen Svjetski dan turizma u Dugopolju

Ovogodišnje geslo je 'Turizam i mir'

Svjetski dan turizma obilježava se 27. rujna, a ovogodišnje službeno geslo je 'Turizam i mir'. Osim primarne gospodarske važnosti, promiču se vrijednosti kulturnog i sociološkog aspekta turističke djelatnosti.

Turistička zajednica Općine Dugopolje uključila se u obilježavanje ovoga dana; u suradnji s Dječjim vrtićem 'Dugopoljski Maslačak' i Centrom za posjetitelje 'Skrivena Dalmacija' održana je radionica na temu 'Plemenita periska-Dobri div Mediterana'. 

Od 2020. godine provodi se nacionalni projekt 'Očuvanje plemenite periske Pinna nobilis u Jadranskom moru' u sklopu kojeg Javna ustanova More i krš, kao voditelj južnog partnerstva, provodi aktivnosti očuvanja ove endemske vrste. Tako su mališani iz odgojno-obrazovne skupine Kockići poslušali priču o najvećem školjkašu Mediterana te su naučili osnovne pojmove koji se vežu uz endemske vrste. Tom prilikom obišli su i postav centra Skrivene Dalmacije, gdje su se susreli s figurama zaštićenih životinja Mosora u prirodnoj veličini. 

Ovaj multimedijalni centar krije mnoštvo interaktivnih stvari, a ukupna brojka od 16.480 posjetitelja od početka ove godine pokazatelj je dobrog rada i vidljivosti među domaćim i inozemnim posjetiteljima.

Prigodno druženje uz dozu voćnih namirnica i društvene igre potiče djecu da skrenu pozornost na različite aspekte odgojno-obrazovnog sustava, koji se odvija na svakodnevnoj razini.

Vaša reakcija na temu