Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash Gdje se Nijemci najviše raspituju za odmor 2021.?

Gdje se Nijemci najviše raspituju za odmor 2021.?

Ne Italija, ne Hrvatska...

Novine iz njemačkog Hessena objavile su analizu pretraživanja odredišta za odmor na tražilici HomeToGo koje destinacije za odmor najviše zanimaju Nijemce za narednu godinu. Naslov članka upućuje na posljedice pandemije covida-19 na planove Nijemaca o putovanju.

Novinarka Fuldaer Zeitunga objašnjava da se već ove godine veliki broj Nijemaca, umjesto putovanja na Mediteran, odlučio za turistička odredišta u Schwarzwaldu, te na obalama Baltičkog odnosno Sjevernog mora.

Riječ je o odredištima u Njemačkoj, objašnjava Fuldaer Zeitung, što je posljedica brojnih epidemioloških upozorenja za putovanje izvan zemlje prema epidemiološkim procjenama Instituta Robert Koch (RKI) za pojedine zemlje i regije. List kao izvor u tom dijelu navodi Münchner Merkur, veliku medijsku kuću iz zajedničke redakcijske mreže, prenosi N1.

Kao i najveći broj zemalja u Europi, Hrvatska je trenutno po RKI-u u statusu 'rizične'na cijelom svom teritoriju.

Podaci sa stranice hometogo.de odnose se na 16 milijuna pretraživanja iz prošle i ove godine, kako bi se usporedilo zanimanje Nijemaca za odmor ove godine u odnosu na narednu. Na stranici su dvije interaktivne tablice. Prva se odnosi na pretraživanje po regijama, dok se druga odnosi na pretraživanje po državama.

Druga tablica, tako, pokazuje da se od svih pretraživanja Nijemaca na HomeToGo tijekom ove godine, a za 2021. 44,4 posto odnosi na odredišta u Njemačkoj. Na Hrvatsku se odnosi 11,05 posto, što našu zemlju čini još uvijek drugim najzanimljivijim odredište. Relativno daleko iza slijede Italija, Španjolska, Danska, Nizozemska...

HomeToGo objašnjava da je za 2020. godinu Njemačku kao odredište pretraživalo 27,55 posto posjetitelja stranice, odnosno da je Njemačka kod njih porasla po popularnosti za čak 61,15 posto. Hrvatska je, pak, s popularnosti od 14,69 posto za 2020. godinu pala za otprilike četvrtinu za 2021. godinu (-24,82%), što je od svih odredišta na europskom Mediteranu još uvijek najniži procentualni pad.

Vaša reakcija na temu