Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović GOSTI O NAMA Eide: Split je popularan u Litvi, a sve što smo čuli o gradu uživo je duplo ljepše!

GOSTI O NAMA Eide: Split je popularan u Litvi, a sve što smo čuli o gradu uživo je duplo ljepše!

Odlučili smo se posjetiti Hrvatsku jer je sigurna zona u doba svjetske epidemije

Eide je u Hrvatsku došla sa suprugom i kćerkom na odmor, a stigli su avionom u Zračnu luku Split.

- Nakon što smo imali probleme s nekoliko otkazanih letova, konačno smo došli u Split. Odlučili smo se posjetiti Hrvatsku jer je sigurna zona u doba svjetske epidemije te po povratku ne moramo u karantenu - ispričala nam je simpatična Litvanka.

Potom nam je otkrila prave razloge dolaska u Dalmaciju.

- Ovo je moj prvi posjet Splitu koji je toliko popularan u Litvi, kao i cijela Hrvatska obala. Svi pričaju o sunčanom vremenu, čistom moru, prekrasnoj povijesnoj baštini, tako da sam jedva čekala krenuti na put. Sve što sam čula o Splitu je uživo duplo ljepše. Smatram da je grad idealan za mladu obitelj kao što smo mi, a kao što vidite moja kćer uživa trčati ovdje na Rivi. Oduševljeni smo starim centrom grada i plažama koje se nalaze na zapadu grada.

Eide će u Splitu boraviti osam dana, ali planira istražiti i ostatak županije.

- Već smo posjetili Dubrovnik i Nacionalni park Krka, a ostatak dana planiramo obići otoke i neka okolna mjesta. Mislim da bi nam dobro došao još koji dan odmora kako bismo sve obišli, ali vratit ćemo se sigurno jednoga dana ponovno u Split - istaknula je naša sugovornica.

O cijenama je rekla sljedeće:

- Neke stvari su skuplje nego kod nas, ali cijene su većinom iste ili slične. Hrana, piće i smještaj je identičan cijenama u Litvi. Jako smo zadovoljni apartmanom koji smo iznajmili jer se nalazi u srcu grada, odmah pored Marmontove ulice, tako da svugdje idemo pješice. Usluga je sjajna, apartman lijep i čist, a naši domaćini veoma ljubazni. 

Na kraju je dodala kako u Splitu nema osjećaj da je koronavirus uopće postojao.

- Ovdje se osjećamo jako lijepo i sigurno, nitko ne nosi maske. Nema više strogih pravila, a one natpise na koje naiđemo rado poštujemo. Najčešće se odnose na držanje socijalne distance u trgovinama. Slično je i kod nas. Nadam se da će se situacija uskoro vratiti normali.

Vaša reakcija na temu