Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
HGK: Obilasci Stories hotela i razgovori s djelatnicima motivirali učenike za razvoj karijere u turizmu

HGK: Obilasci Stories hotela i razgovori s djelatnicima motivirali učenike za razvoj karijere u turizmu

'Upoznajte naše priče'

Zadnjim danom travnja završio je projekt 'Upoznajte naše priče – promocijom zanimanja i stručnim usavršavanjem do stručnog kadra i održivog turizma u jedinstvenim luksuznim hotelima', a tijekom svibnja još traju obilasci pojedinih hotela. Projekt provodi Udruga jedinstvenih hrvatskih hotela Stories uz sufinanciranje Ministarstva turizma i sporta, te podršku pridruženih partnera na projektu – Hrvatske gospodarske komore, Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Turističko-ugostiteljske škole Split te Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta.

Fokus projekta je promocija zanimanja u turizmu kroz aktivno uključenje učenika i studenata u sami projekt kroz obilaske hotela, upoznavanje djelatnika te sudjelovanje na edukaciji s članicama Udruge Stories hotela koju sačinjavaju neki od najpoznatijih i najkvalitetnijih hrvatskih hotela. Nastavno na usku suradnju s obrazovnim institucijama i prijavljenim učenicima i studentima Stories hotel po izboru obišlo je 12 učenika osnovnih škola, 29 učenika srednjih turističko ugostiteljskih škola, a 5 studenata je sudjelovalo na edukaciji sa djelatnicima Stories hotela na temu 'Personalizirana usluga i upselling u malim luksuznim hotelima'. 

Neki od učenika su dogovorili obavljanje stručne prakse kao rezultat obilazaka, učenici osnovnih škola su zahvalni na prilici koju su dobili, a koja im je dodatni poticaj za upisivanje hotelijersko turističkih ili ugostiteljskih škola. Profesori i ravnatelji škola koje su se aktivno uključile u projekt pohvalile su vrijedno i zanimljivo iskustvo učenika koje su stekli uz ljubazne i profesionalne domaćine Stories hotela.

'Većina Stories hotela otvorena je tijekom cijele godine, želja nam je maksimalno angažirati domaću radnu snagu i čvrsto vjerujemo da oni najbolje mogu gostima prenijeti jedinstvena, autentična iskustva koja naši hoteli nude i po kojima su posebni. Zbog toga nam je izuzetno drago da je projekt Upoznajte naše priče polučio takav interes i da ga je Ministarstvo turizma i sporta prepoznalo kao jedan od projekata koji doprinosi promociji zanimanja u turizmu. Veseli nas što se na projekt odazvalo toliko učenika i studenata iz cijele Hrvatske te kroz svoja motivacijska pisma pokazalo predanost i snažnu želju za zanimanjima u turizmu  za koja potencijalna radna snaga često ima krivu percepciju', rekao je Nenad Nizić, predsjednik Udruge jedinstvenih hrvatskih hotela Stories i vlasnik hotela Vestibul Palace u Splitu. 

Vaša reakcija na temu