Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Hong Kong nudi 500 tisuća besplatnih aviokarata putnicima iz cijelog svijeta

Hong Kong nudi 500 tisuća besplatnih aviokarata putnicima iz cijelog svijeta

Vrijede 225 milijuna dolara

Kako bi oživjeli turizam i potaknuli posjetitelje na dolazak, vlasti u Hong Kongu odlučile su podijeliti 500 tisuća besplatnih zrakoplovnih karata. Inicijativa 'Hello Hong Kong' nedavno je predstavljena, ali na njoj se radi više od dvije godine.

Putovanje u Hong Kong bilo je komplicirano i skupo tijekom pandemije. Stroge karantene, čiji je vrhunac bio 21 dan izolacije, i zahtjevi za višestrukim PCR testovima spriječili su većinu putnika da dođu u Hong Kong, javlja Punkufer.

'Karte će biti raspoređene između triju aviokompanija: vodećeg prijevoznika Cathay Pacific, HK Expressa i Hongkong Airlinesa. 500.000 karata koštalo je gotovo 255 milijuna dolara. Putnici koji žele besplatno putovati u Hong Kong mogu posjetiti internetsku stranicu World of Winners, počevši od 1. ožujka kako bi upisali svoje podatke za lutriju', piše CNN i dodaje kako će se ulaznice dijeliti u tri vala: od 1. ožujka putnicima diljem jugoistočne Azije, od 1. travnja onima koji žive u kontinentalnoj Kini i od 1. svibnja stanovnicima ostatka svijeta.

U posljednje dvije godine mnogo se toga promijenilo u Hong Kongu. Neke omiljene lokalne atrakcije, poput plutajućeg restorana Jumbo Kingdom, trajno su zatvorene. Druge, poput poznatog Peak Trama, preuređene su tijekom pandemije.

Prije pandemije Hong Kong je imao 56 milijuna posjetitelja godišnje, a do 2022. taj je broj pao na oko 100 tisuća. Vlasti se nadaju da bi besplatne karte mogle popraviti turističko stanje u Hong Kongu i navesti putnike da ga ponovno stave na popis omiljenih destinacija...

Vaša reakcija na temu