Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
I ovog ljeta očekuje vas fantažija o' ribe u Sutivanu na Braču!

I ovog ljeta očekuje vas fantažija o' ribe u Sutivanu na Braču!

U sklopu.manifestacije će se održati brojna događanja

Četvrti po redu festival Fantažija o’ ribe kojeg organizira Turistička zajednica Općine Sutivan kako bi promovirala ribarsku baštinu Sutivana i Brača, ali i potakla veću konzumaciju ribe i drugih morskih proizvoda, počinje u četvrtak, 23. lipnja, recitacijom poezije Josipe Lukšić, na Bunti, s početkom u 20.30 sati. 

Posjetitelji festivala isti dan moći će zaviriti u tradicijski život ribara, kroz scenski prikaz Pulišelićeve Svađe, a večer završiti uz taktove benda Naranča i pečenu srdelu. Petak je rezerviran za degustaciju riblje spize i koncert benda ŠO!mazgoon, na sutivanskoj rivi s početkom u 21 sat. 

U subotu, 25. lipnja, posjetitelji će u ljetnom kinu Sutivan od 21 sat moći besplatno pogledati film Gori more, o dvanaestogodišnjem dječaku koji živi na Lampedusi, otoku metafori europske izbjegličke krize. Cijeli festival završava u nedjelju, Pjatom o'srdele i izložbom dječjih radova maritimne tematike u Kavanjinovim dvorima, s početkom u 20.00 sati.

Kroz četiri dana festivala i ukupno osam njegovih izdanja tijekom dvije godine, posjetitelji i lokalci mogu uživati u raznolikom programu s mirisom soli i okusom ribe. Više detalja o samom festivalu možete vidjeti na Facebook stranici TZO Sutivan: https://www.facebook.com/visitsutivan 

Ovaj događaj dio je projekta 'Fantažija o’ ribe - promocija ribarstva i ribljih proizvoda' kojeg provodi Turistička zajednica Općine Sutivan. Događaj je odobren na natječaju LAGUR-a Brač, a sufinanciran je sredstvima iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo. Ukupna vrijednost projekta je 342.815,96 HRK, od čega Europska Unija sufinancira 85%, a Republika Hrvatska 15%. 

Vaša reakcija na temu