Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Flickr Istra osvojila priznanje Lonely Planeta za najbolju svjetsku destinaciju

Istra osvojila priznanje Lonely Planeta za najbolju svjetsku destinaciju

Dodijeljene su samo tri nagrade po izboru čitatelja

Čitatelji jednog od najutjecajnijih specijaliziranih časopisa za turizam, britanskog Lonely Planeta, odabrali su Istru kao 'Best in Travel' destinaciju, odnosno najbolju svjetsku 'destinaciju zajednice'' za 2021. godinu. 

Čitatelji su Istru istaknuli kao najbolju svjetsku destinaciju koja uspješno koristi turizam kao pokretačku snagu na polju održivosti, zajednice i raznolikosti. Lonely Planet je ove godine dodijelio 30 priznanja po izboru svojih urednika i samo 3 nagrade po izboru čitatelja, među kojima je i Istra, zbog čega je ovo priznanje za još značajnije.

Komentirajući ovaj veliki uspjeh, direktor Turističke zajednice Istarske županije Denis Ivošević istaknuo je kako je krajem 2020. Istra proglašena šesti put zaredom za najbolju maslinarsku regiju na svijetu prema vodiču Flos Olei za 2021. godinu.

- Uz ovo novo pobjedničko proglašenje Lonely Planeta, rekao bih da je Istra već na samom početku 2021. godine pobudila veliki medijski interes. Istra je izuzetno kreativna i inovativna turistička destinacija, spremna svake godine ponuditi nešto novo i iznova pobuditi interes i motivirati goste da nas ponovo posjete - izjavio je Ivošević.

Vaša reakcija na temu