Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Istražite ljepote južne Dalmacije - Makarska i Omiška rivijera
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

Istražite ljepote južne Dalmacije - Makarska i Omiška rivijera

Jedinstvena mjesta za nezaboravan odmor

Svake godine brojni posjetitelji iz svih krajeva svijeta dolaze u Hrvatsku kako bi uživali u prirodnim ljepotama i aktivnom odmoru u srcu Mediterana. Na jugu Dalmacije smještene su dvije čarobne rivijere koje već godinama ostavljaju turiste bez teksta - Makarska rivijera i Omiška rivijera.

Uz Opatijsku rivijeru, Makarska rivijera najpoznatija je rivijera na Jadranu. Duljine više od 50 km, Makarska rivijera proteže se od Vrulje do Baćina. Ono što ju izdvaja od ostalih hrvatskih rivijera je Biokovo, impozantna planina koja joj daje jedinstven izgled. 


Biokovo s jedne strane te modro Jadransko more s druge strane već desetljećima privlače turiste željne odmora. Na Makarskoj rivijeri smještene su neke od najljepših plaža u Hrvatskoj. Od šljunčane plaže Nugal, plaže Punta Rata, plaže Podrače u Brelima, središnje gradske plaže Nikolina u Baškoj Vodi do gradske plaže u Makarskoj. Teško je izdvojiti koja je od njih najljepša, ali gotovo svaku simbolizira prirodni šljunak, kristalno plavo more i duboki hlad ispod borove šume. Sva mjesta Makarske rivijere su jedinstvena i pružaju nezaboravan odmor - od Brela, Tučepi, Baška Voda, Podgora, Igrana do grada Makarske. 


Nešto sjevernije od Makarske rivijere, smjestio se još jedan biser Dalmacije - Omiška rivijera. Omiška rivijera smještena je ispod grada Splita, centra Dalmacije a proteže se od Podstrane do Piska. Središte rivijere je Omiš, gradu poznatom po slavnim piratima koji su vladali Jadranom u 12. i 13. stoljeću. Svake godine u kolovozu, u čast slavnim uspomenama grada Omiša, organiziraju se gusarske igre koje prikazuju povijesne bitke između omiških gusara i Mlečana. U Omišu se nalazi ušće rijeke Cetine i završetak jednog od najljepših i najimpozantnijih kanjona u Europi. Kanjon rijeke Cetine idealan je za goste koji vole aktivan odmor, zip-line, rafting, kajaking, biciklizam ili duge šetnje. Kao i na Makarskoj rivijeri, Omiška rivijera također nudi brojne šljunčane i pješčane plaže za one željne mora i sunca, a svakako preporučujemo posjetiti plažu Ruskamen, plažu Dugi Rat te gradsku plažu u Omišu


Obje rivijere nalaze se na savršenoj lokaciji za izlete na obližnje otoke te prirodne i kulturne atrakcije. Unutar dva sata vožnje se nalazi grad Split s Dioklecijanovom palačom, starogradska jezgra Trogira, grad Zadar s nezaboravnim zalascima sunca te najpoznatiji turistički biser Hrvatske u svijetu - grad Dubrovnik sa starim zidinama. U blizini se nalaze i nacionalni park Krka s atraktivnim slapovima te očuvani NP Mljet. Novija atrakcija je Nebeska šetnica - Skywalk Biokovo, vidikovac koji se nalazi na parku prirode Biokovo i s kojeg se pruža jedinstven pogled na Makarsku rivijeru i obližnje otoke. Mogućnosti za dnevne izlete brodom su nebrojene – od sunčanog otoka Hvara, otoka Korčule, poluotoka Pelješca i otoka Brača pa sve do najudaljenijeg naseljenog hrvatskog otoka, otoka Visa i impresivne špilje koje se smjestilo na obližnjem otoku Biševo. 

Idealna polazna točka u planiranju odmora u Hrvatskoj je Laganini.comLaganini.com je destinacijska web stranica o Hrvatskoj koja posjetiteljima na 13 jezika nudi:

• Atraktivnu ponudu privatnog smještaja u Hrvatskoj za svačiji ukus i budžet uz direktan kontakt s domaćinima. Od udobnih apartmana, luksuznih vila, kuća za odmor s bazenom do soba i mobilnih kućica smještenih uz samu obalu . 

• Prezentaciju i informacije za više od 300 destinacija u Hrvatskoj, 33 atraktivna otoka i tri rivijere - Makarska, Omiška i Opatijska rivijera.

Turistički vodič kroz najznačajnije kulturne znamenitosti, turističke atrakcije i prirodne ljepote uključujući parkove prirode i nacionalne parkove kao što je otok Mljet, Plitvička jezera, otočje Brijuni, Krka te druga prirodna bogatstva.

Priče iz Hrvatske u obliku bloga s brojnim savjetima što posjetiti, što kupiti i što raditi u Hrvatskoj.

Ljeto je pred vratima i već sad je idealno vrijeme da isplanirate odmor iz snova na Jadranu. Ako je Hrvatska vaša odabir, potražite idealan apartman u Makarskoj, kuću za odmor s bazenom u Brelima, luksuznu vilu u Baškoj Vodi, mobilnu kućicu u Tučepima ili sobu u Drveniku iz bogate ponude na Laganini.com. Upoznajte način života i običaje vaših domaćina, doživite atmosferu dalmatinskih gradića i po najpovoljnijim cijenama provedite nezaboravne praznike u Hrvatskoj. 

Vaša reakcija na temu