Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
KONTRA BURI I LEDU Najavljen najbolji Advent u Kninu do sada

KONTRA BURI I LEDU Najavljen najbolji Advent u Kninu do sada

Besplatno klizanje, božićni sajam, predstave za djecu, fritulijada, projekcije filmova i doček Nove godine, samo je dio bogatog programa

Paljenjem brojnih lampica, otvorenjem klizališta, povorkom Djeda Mraza, vilenjaka, mažoretkinja, štulaša u svjetlećim odijelima, bajkera s kapicama, plesom na ledu te velikim koncertom popularne Vatre počinje najraskošniji adventski program u Kninu do sada! Tijekom prosinca će svi Kninjani i njihovi gosti moći uživati u besplatnom klizanju, božićnom sajmu domaćih izlagača, predstavama za djecu, fritulijadi, projekciji filmova za djecu i odrasle te nezaboravnom dočeku Nove godine. Osim Vatre, goste očekuje još pet velikih koncerata poznatih hrvatskih izvođača.

- Vodeći se idejom zajedništva te željom da svojim sugrađanima i svim posjetiteljima pruže Advent kakvog zaslužuju, Grad Knin i Turistička zajednica Grada Knina za nadolazeći mjesec pripremili su pravu blagdansku poslasticu koja će 'zaraziti' čak i najveće 'Grincheve'. Advent u Kninu službeno započinje 1. prosinca božićnom povorkom kroz grad. U povorci će se posjetitelji moći zabaviti uz Djed Mraza, vilenjake, žonglere na štulama u svjetlećim odijelima, kninske mažoretkinje, bajkere te automobil s razglasom iz kojeg će odzvanjati božićne pjesme. Nakon službenog otvorenja, posjetitelji će imati priliku uživati u plesu na ledu u izvedbi talentiranih i mladih klizača iz Klizačkog kluba Leda iz Zagreba, člana Hrvatskog klizačkog saveza. Na kraju večeri je koncert Vatre koji počinje u 20 sati na igralištu - najavljuju iz kninske Turističke zajednice.

Osim koncerta Vatre, tijekom Adventa u Kninu su priredili i koncerte Nene Belana, Hit benda, Dalmatina, Pravila igre te Diktatora. Dan prije službenog otvorenja Adventa, u subotu 30. studenoga s početkom u 9 sati, u parku kod kružnog toka održat će se Božićni sajam na kojem će se moći kupiti rukotvorine i domaći proizvodi lokalnih obrtnika. Božićni sajam će se održavati svake subote u isto vrijeme tijekom obilježavanja Adventa u Kninu.

- Jedna od atrakcija kojoj će teško odoljeti sva djeca, ali i oni malo stariji zasigurno će biti klizalište koje će se i ove godine smjestiti na igralištu, a koje je besplatno za sve. U sklopu klizališta svake nedjelje će biti organizirana Mala škola klizanja za mališane kako bi što bolje 'izbrusili' svoje vještine na ledu. Osim toga, na adventskom programu možete pronaći još i Veliku božićnu priredbu, fritulijadu, Druženje s Djed Mrazom i vilenjacima, božićni vlakić, projekcije animiranih i igranih filmova, tradicionalnu podjelu bakalara na Badnjak, disco klizanje te dječji doček Nove godine uz interaktivnu predstavu i animatore i doček Nove za odrasle uz tombolu i koncert Diktatora - poručuju iz Turističke zajednice.

HŽ Putnički prijevoz svim posjetiteljima Adventa u Kninu od 29. studenoga do 31. prosinca 2019. nudi popust od 40 posto na redovne prijevozne cijene u 1 . i 2. razredu redovnih vlakova u unutarnjem prijevozu, sukladno važećem voznom redu. Popust će se u navedenom razdoblju moći koristiti u danima vikenda, od petka do nedjelje, isključivo za kupovinu povratnih karata sa svih kolodvora do kolodvora Knin i natrag (popust se ne može primijeniti na udaljenostima kraćim od 25 kilometara). Prilikom kupovine karata potrebno je naglasiti svrhu kupovanja, a povratnu kartu na poleđini ovjeriti pečatom organizatora na informacijskom pultu na igralištu OŠ Dr. Franje Tuđmana svake subote u od 16 do 18 sati.

Vaša reakcija na temu