Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: screenshot / Nova TV Kraj uzurpacije ugostiteljskog objekta na Tijatu: 'Ovo smo čekali četiri godine'

Kraj uzurpacije ugostiteljskog objekta na Tijatu: 'Ovo smo čekali četiri godine'

Veći dio mora biti uklonjen jer je sagrađen bez dozvola

Nakon što je Dnevnik Nove TV ovog ljeta pokazao problem suvlasnika otoka Tijata, koji su bili ogorčeni činjenicom da ugostiteljski objekt ondje radi bez minimalnih tehničkih uvjeta, u utorak je stigao odgovor građevinske inspekcije.

Veći dio objekta na otoku mora biti uklonjen jer je sagrađen bez dozvola.

'Inspekcijskim rješenjem naređeno je investitoru da ukloni građevine koje čine sklop poslovne građevine ugostiteljsko-turističke namjene (6 drvenih kućica, prizemnu građevinu, montažnu kućicu, nadstrešnicu namjene vanjski šank, bazen, biopročišćivač), rekonstruirane dijelove postojeće građevine gospodarske namjene - pastirske kućice izvedene u uvali.

Građevinska inspekcija je donijela rješenja kojima se odbija prijedlog za odgodu izvršenja inspekcijskih rješenja. Subjekt je podnio tužbu Upravnom sudu u Splitu protiv rješenja o uklanjanju', poručili su za Dnevnik Nove TV.

Reporter je u utorak razgovarao sa vlasnikom ugostiteljskog objekta. Njegova konačna odluka je kako se on sa svim svojim uposlenicima povlači s otoka Tijata. Danas su se već mogli vidjeti radnike koji rade na raščišćavanju objekata. Rekao je kako će svoju sreću potražiti na nekom drugom mjestu. To, dakle, iduće godine više neće biti otok Tijat, izvijestio je.

U Tijatu su se okupili suvlasnici većinskih čestica na otoku koji nisu dali suglanost za minimalne tehničke uvjete. Oni se pitaju kako je uopće moguće da je čovjek sve ove godine radio bez minimalnih tehničkih uvjeta. 

Oglasila se i predstavnica suvlasnika Ivana Ivić Grbelja.

'Veseli nas da je konačno došlo do toga. Mi nismo sumnjali da će se sve skupa to dogoditi na koncu. Zahvaljujući medijima ovoga ljeta koji su dosta izvještavali o ovome slučaju, stvari su se okrenule i konačno su institucije napravile svoj dio posla', kazala je Ivić Grbelja.

Dodala je kako vjeruje da bi institucije odradile svoj posao. 

'Međutim prošlo je četiri godine', napomenula je. 

Vaša reakcija na temu