Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot RTL KRAJNJI JUG Korona trajno zatvorila 26 ugostiteljskih objekata

KRAJNJI JUG Korona trajno zatvorila 26 ugostiteljskih objekata

Dubrovčani jedva dočekali otvaranje štekata

Dok se Rijeka zatvara, Dubrovnik je dočekao otvorenje. Grad u kojem je kava gotovo pet mjeseci bila samo za van, od danas se može popiti na terasama, javlja RTL. Ugostitelji su tu vijest čekali još od prosinca, no mnogi svoje stolove još nisu iznijeli. Poštuju li se epidemiloške mjere i kako su Dubrovčani dočekali svoju prvu kavu u kafićima? 

Razmak, maske, dezinfekcija i ispijanje kave može početi. Gotovo pet mjeseci Dubrovčani su čekali da im se terase otvore.

'Lijepo je, lijepo je, to je ipak jedna sociološka dimenzija koja svima nedostaje', rekao je Slobodan Begić iz Dubrovnika.

'Napokon, evo lijep dan sunce, more kud ćeš bolje. Nema straha od korone? Ma nema neka više nek prođe', rekla je Dubrovnkinja Dora Puđe.

S kave za van, sada je kava na stol - nju su jedva dočekali i ugostitelji, a neki su je danas odlučili ponuditi besplatno.

'Mi smo željno očekivali da se otvore tarace da napokon počnemo radit, gosti su također dočekali s velikim oduševljenjem su svi jutros bili i svi govore da su jedva čekali otvorenje', rekao je Antonio Čupić, konobar.

Prilagođavanje epidemiološkim mjerama, ugostiteljima je postala rutina, raditi mogu do 19 sati.

'I prije smo imali te različite mjere kojima smo se morali prilagoditi, samo malo drugačija udaljenost, sve je to na isti princip, navikli smo već stalno neke novitete', rekao je Frano Beusan, voditelj ugostiteljskog objekta.

Da se sve mjere poštuju, od jutra na terenu su i komunalni redari.

'U njih 14 koliko su ih obišli sve je bilo uredu, nisu uočili nikakve nepravilnosti. Poslijepodne se nastavlja u drugim dijelovima grada I svakako dok god traju ove pojačane mjere obilazit će ugostiteljske objekte na području cijelog grada Dubrovnika', rekla je Marijana Aksić Vitković, glasnogovornica Grada Dubrovnika.

Korona je u Dubrovačko- neretvanskoj županiji trajno zatvorila 26 ugostiteljskih objekata. Ni otvaranje terasa za neke nije bila opcija.

'Neki ipak rade od i žive od lokalnog stanovništva, a Dubrovnik je ipak baždaren na velike brojeve, bez velikih brojeva ovdje će i ovo otvaranje biti na neki način suzdržano, a pogotovo što se tiče restorana', rekla je Nikolina Farčić, predsjednica Ceha ugostitelja Dubrovačko-neretvanske županije.

Od Konavala do Janjine ugostiteljski objekti imaju test od 15 dana, budu li brojke oboljelih rasle svoje će stolove ponovno morati zaključati.

Vaša reakcija na temu