Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić Mađarska uvrstila Hrvatsku na 'zelenu listu' zemalja

Mađarska uvrstila Hrvatsku na 'zelenu listu' zemalja

Najviše ih trenutno boravi na Viru

Prema najnovijoj klasifikaciji stranih zemalja koju je donijela mađarska vlada, Hrvatska je svrstana u zelenu kategoriju što znači da mađarski državljani koji ljetuju u Hrvatskoj nemaju obavezu karantene ni predočenja testa na korona virus po povratku u svoju zemlju, izvijestila je direktorica Predstavništva HTZ-a u Mađarskoj Ivana Herceg, naglasivši kako su sve države svrstane u tri kategorije i to crvenu, žutu i zelenu.

- Mađarsko tržište ulazi u naših top 10 emitivnih tržišta i vjerujem da će vijest o svrstavanju Hrvatske u zelenu kategoriju dodatno potaknuti naše mađarske goste da svoj odmor provedu upravo u našoj zemlji. U dosadašnjem dijelu srpnja Mađari su u Hrvatskoj ostvarili gotovo 30 tisuća dolazaka i više od 150 tisuća noćenja što je otprilike 45 posto rezultata ostvarenog u istom razdoblju prošle rekordne godine - izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, napomenuvši kako najviše Mađara trenutno boravi u Viru, Crikvenici, Rovinju, Rabu i Krku.

- Na nedavno održanom sastanku s vlasnikom tvrtke Vir Sziget, koja se bavi prodajom i iznajmljivanjem nekretnina na otoku Viru, potvrđen je veliki interes mađarskih turista za otok Vir, ali i cijelu Hrvatsku. Ako trenutna epidemiološka situacija ostane nepromijenjena, s mađarskog se tržišta očekuje zadržavanje interesa za putovanjima u hrvatske destinacije - istaknula je Ivana Herceg.

Većem dolasku mađarskih turista zasigurno će doprinijeti i boravak jednog od najpoznatijih mađarskih YouTubera Magyarosi Csabae u Hrvatskoj. Csaba je o svom boravku objavio video 'S kamperom u Hrvatsku: Kako je sada putovati u inozemstvo?', koji je do sada pregledan više od 156 tisuća puta te druga dva videa na temu 'Život u luksuznom kampu' i 'Kakav je sada turizam i kakav je povratak kući iz Hrvatske?' koji su zajedno ostvarili gotovo 200 tisuća pregleda.


Vaša reakcija na temu