Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay MANJE TURISTA Maske obvezne čak i na skijalištima, bez cjepiva se ne može u kafiće

MANJE TURISTA Maske obvezne čak i na skijalištima, bez cjepiva se ne može u kafiće

U Austriji je samo 3 posto gostiju iz Hrvatske

Ljubitelji skijanja koji su se zaputili u Austriju suočeni su sa strogim covid-mjerama. Posljednja u nizu je nošenje maske i na samom skijalištu. I to neće proći bilo koja, već samo ona FFP2.

Bez dvostruke doze cjepiva ne može se u kafiće i restorane, a za prelazak granice potrebna je i booster doza, odnosno negativan PCR test. Upravo su stroge mjere glavni razlog što je u Austriji 20 do 30 posto manje turista.

A kako je to na terenu? Za RTL je javio reporter iz Obertauerna.

- Na skijalištu se svi više ili manje drže reda. Tko nema masku je upozoren, tako da nema problema - rekao je Simon Mrežnik, slovenski instruktor skijanja.

Ako je gužva na samom skijalištu, maske su obavezne i kada se skija.

- Mi instruktori trebamo uvijek više-manje nositi maske. Ja još nisam vidio da zbog toga postoji problem. Na skijalištu ni u školi nema manje ljudi, što se najbolje može vidjeti po kafićima ovdje - kazao je Mrežnik.

Ovdje u Obertauernu hrvatski gosti čine 3 posto. Austriju se ove godine, zbog strožih mjera, ipak zaobilazi.

Vaša reakcija na temu