Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Marina Kaštela MARINA KAŠTELA Booking je nadmašio očekivanja

MARINA KAŠTELA Booking je nadmašio očekivanja

'Očekuje nas još jedna izvanredna nautička sezona'

Turistička sezona je pred vratima, posebno to vrijedi za nautički turizam koji će svoje prve goste primati već za Uskrs. Time su pripreme u njihovom sektoru pri samom kraju, a ovogodišnja su im očekivanja velika.

Osvrćući se na prošlogodišnje brojke, očekuje se dobra, ako ne i izvrsna turistička sezona, čemu dobrim dijelom doprinosi nautički turizam, koji u Splitsko- dalmatinskoj županiji drži 40 posto noćenja u nautičkom turizmu Hrvatske. S razlogom se kaže da turistička sezona kreće i završava upravo s nautičkim turizmom. Time i  Marina Kaštela ima veliki udio u ukupnom uspjehu i razvoju nautičkog turizma u zemlji.

- Već tradicionalno, Uskrs označava početak turističke, a s njom i nove nautičke sezone u Marini Kaštela. Prema najavama, prve goste u očekujemo već 1. travnja. No, važno je naglasiti da je priprema za sezonu započela već u studenom 2022. i to servisiranjem plovila, a u ovom trenutku se obavljaju završne pripreme za početak nove nautičke sezone - navode iz Marine Kaštela i dodaju da  tvrtke koje posluju u marini su počele s ekipiranjem kadra za sezonu te  pokušavaju popuniti sezonska radna mjesta prije početka sezone, prenosi Portal grada Kaštela.

- Prošlogodišnja, prva post covid sezona bila je iznimno uspješna te su izvanredni financijski rezultati uvelike donijeli olakšanje brojnim tvrtkama koje posluju u marini nakon dvije teške sezone. Realizirane su zaostale rezervacije iz 'covid sezone' tako da se ove godine  nadamo još uspješnijoj  sezoni u kojoj će Marina Kaštela nastaviti pružati visokokvalitetnu uslugu svojim gostima - naveli su.

U odnosu na rekordnu 2019. godinu, u prošloj godini ostvareno je povećanje dolazaka od 3,2 posto te povećanje noćenja od 6,6 posto. Najave ove sezone su iznimno optimistične.

- Booking je nadmašio očekivanja i po svemu sudeći očekuje nas još jedna izvanredna nautička sezona. Kako nautički turizam podosta ovisi i o vremenskim uvjetima u proljetnom dijelu sezone, veliku ulogu odigrat će last minute booking, dok je većina nautičkih kapaciteta za ljeto već popunjena - kazali su iz Marine Kaštela.

Već tradicionalno najčešći nautički gosti dolaze iz Njemačke, Austrije i Velike Britanije. Time je u prvih pola godine 2022. godine najviše gostiju stiglo upravo iz tih država. No, ponovno je sve više gostiju iz Nizozemske i Norveške, čemu je zasigurno pridonijela i direktna zračna povezanost brojnih europskih gradova sa Zračnom lukom na Resniku.

Vaša reakcija na temu