Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
MEĐUNARODNA KONCESIJA: Zgrada Dalmacijavina postaje hotel!

MEĐUNARODNA KONCESIJA: Zgrada Dalmacijavina postaje hotel!

Projekt je pokrenula Lučka uprava Split

Lučka uprava je u postupku ishođenja lokacijske dozvole čime će steći sve pravne uvjete za natječaj za međunarodnu koncesiju kako bi zgrada bivšeg Dalmacijavina bila prenamijenjena u hotel. Otkrio nam je to Vice Mihanović, ravnatelj Lučke uprave Split u čijoj je nadležnosti ovo područje.

- U postupak smo krenuli prema važećem GUP-u i u skladu s konzervatorskim smjernicama jer je zgrada zaštićeno kulturno pojedinačno dobro - kaže.

Dosadilo im je, kaže, čekati, godine pa i desetljeća obećavanja novog GUP-a. Zgrada koja je nekad bila ponos i označavala industrijsko blagostanje, osim što je postala ruglom je i krajnje opasna.

Namjena je ugostiteljsko - turistička, kako navodi, u svrhu putnika, stoga su isključili mogućnost zbog prometa da bude primjerice trgovački centar ili drugi neprimjereni sadržaji. U analizi koju su radili uz pomoć splitskog Pravnog i Ekonomskog fakulteta, odlučeno je da u idejnom rješenju na temelju kojeg se izdaje lokacijska dozvola, budu kafići, restorani i hotel. Uz parking mjesta.

Lučka uprava je provela međunarodni iskaz interesa, potencijalno zainteresiranih itekako ima.

- Prema Zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama te koncesijama, potrebno je ishoditi lokacijsku dozvolu da bi se mogao raspisati međunarodni javni natječaj za koncesioniranje tog područja - podvukao je suštinu Mihanović.

Zgradu Dalmacijavina je, podsjetimo, projektirao arhitekt Stanko Fabris, a izgrađena je 1959. godine.

Zainteresirani koncesionar može 'malo' promijeniti projekt, ali ne i definiranu namjenu.

Vaša reakcija na temu