Ministar Cappelli: Turisti vide da je Hrvatska ozbiljna, odgovorna

Ministar Cappelli: Turisti vide da je Hrvatska ozbiljna, odgovorna

'Idemo iz dana u dan, to je nažalost svakodnevica koju moramo prihvatiti kao takvu'

Ministar turizma Gari Cappelli bio je gost današnjeg Dnevnika N1 Televizije.

Kakva je turistička sezona do sada? Što može očekivati Dalmacija, a kakve su projekcije za cjelokupnu sezonu? To su neka od pitanja o kojima je Igor Bobić razgovarao s ministrom turizma Cappellijem, javlja N1.

Ministar Cappelli kaže kako se pokreće avionski prijevoz, ubrzo nam dolaze britanski turisti, a otvorit će se i brojne aviolinije, kaže.

'Pokreće se negdje oko 80 letova, a to je 50 postoodnosu na prošlu godinu. Mislim da je to jedan optimizam da će se između 10. i 15. snažnije pokrenuti prema jugu', dodaje.

Kaže i kako su brojke na sjeveru Hrvatske dobre.

'Danas sam obišao Rijeku, Istru, dakle na sjeveru Hrvatske se postižu rezultati iznad 30 posto. Neki kampovi u Medulinu, na Krku, Malom Lošinju su popunjeni čak do 60, 70 posto. Prednost će biti dana kampovima, privatnom smještaju, nautici. Nautika je već narasla do 35, 37 posto', kaže ministar.

'Idemo prema ono što smo predviđali, da će cjelokupni rezultati na razini godine u Hrvatskoj doći i do 35 posto, što smatramo da je veliki uspjeh u ovoj situaciji', dodaje.

'Idemo iz dana u dan, to je nažalost svakodnevica koju moramo prihvatiti kao takvu', kaže ministar i dodaje kako se svaki dan borimo s covidom-19. A moramo očekivati da će naravno biti takvih ad hoc žarišta, ako možemo to tako reći, moramo živjeti s tim i biti naviknuti. Virus je među nama i u cijelom svijetu', ističe ministar Cappelli.

'Slučajeva će biti, žarišta će biti. Mi imamo sve protokole kako se ponašati u tim situacijama i kako ćemo to rješavati. Turisti su vidjeli da je Hrvatska to ozbiljno provodila, da ima epidemiološku službu, gledamo maksimalno pojačati Jadran, ovih sedam županija s dodatnim epidemiolozima, turističkim ambulanata, dati dodatnu sigurnost svim protokolima koje smo pokrenuli', kazao je i zaključno dodao.

'Turisti vide da je Hrvatska ozbiljna, odgovorna. Ne možemo se više zatvarati, turizam, gospodarstvo moraju ići dalje.'

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(68987, "");
Pregledaj komentare