Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: screenshot MINISTRICA BRNJAC 'Slijedi bolja sezona od prošlogodišnje'

MINISTRICA BRNJAC 'Slijedi bolja sezona od prošlogodišnje'

Zalaže se za sagledavanje epidemiološke situacije na razini županija

Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta, u Dnevniku N1 televizije rekla je da se, prema trenutnim podacima, može zaključiti da nam slijedi bolja turistička sezona od prošlogodišnje.

Trenutno je u Hrvatskoj oko 287.000 turista, a od početka godine zabilježeno je oko 1,8 milijuna dolazaka i preko 7,3 milijuna noćenja. U usporedbi s 2019. to je preko 60 posto i rezultatima su zadovoljni, rekla je ministrica. 

- Covid je još uvijek među nama, a epidemiološka situacija utjecat će na razvoj turističke sezone. Moramo biti odgovorni i znati da se samo jednim žarištem situacija može promijeniti - napomenula je Brnjac.

Kaže da se može zaključiti da nam slijedi bolja sezona od prošlogodišnje.

- Možemo biti sretni da uz dobro balansiranje mjera imamo dobre rezultate i to trebamo sačuvati - istaknula je ministrica.

Rekla je da prate odluke Stožera i epidemiologa. 

- Regionalne turističke zajednice zamolili smo da budu u kontaktu sa županima i da vode računa da ne bude velikih okupljanja i događanja kako bismo mogli držati situaciju pod kontrolom - napomenula je.

Prokomentirala je zahtjev istarskog župana da se epidemiološka situacija gleda po županijama, a ne statističkim regijama: 

- Ministarstvo se duže za to zalaže kroz neformalna vijeća turizma. Situaciju bi trebali sagledavati na razini županija jer tada imamo detaljniju informaciju i vjerodostojnije podatke. I predsjednik Vlade na Europskom vijeću i ja s austrijskom ministricom dogovarali smo da nas gledaju kroz županijsku razinu - kazala je.

Rekla je da je bila na sastancima u Bavarskoj te dodala da su bili zadovoljni predstavljenim podacima. 

- I oni i mi vidimo prostor za bolju suradnju. Zanimljivo im je bilo što smo napravili u smislu sigurnosti. Domaću zadaću smo napravili, a sada je važno da se svi pridržavamo epidemioloških mjera - istaknula je.

Vesele se, izjavila je, uvođenju covid-putovnica koje će omogućiti brže kretanje.

Vaša reakcija na temu