Foto: Screenshot Ministrica Brnjac o skidanju s liste rizičnih područja: 'Ovo su važne vijesti, njemački turisti najbrojniji su u našoj zemlji'

Ministrica Brnjac o skidanju s liste rizičnih područja: 'Ovo su važne vijesti, njemački turisti najbrojniji su u našoj zemlji'

Vjeruje da će potez Njemačke potaknuti na isto i druge zemlje

Nakon što je Njemačka donijela odluku da ukloni najveći dio Hrvatske s liste rizičnih područja, komentirala ju je ministrica turizma Nikolina Brnjac.

- Zahvaljujući povoljnoj epidemiološkoj situaciji njemački Robert Koch-Institut cijelu je Hrvatsku, s izuzetkom Varaždinske i Međimurske županije, proglasio nerizičnim područjem, odnosno sigurnom za putovanja. Ovo su izuzetno važne vijesti za Hrvatsku s obzirom na to da je tržište Njemačke jedno od naših najvažnijih emitivnih tržišta jer su njemački turisti najbrojniji gosti u našoj zemlji - napisala je na Twitteru.

Vjeruje da će potez Njemačke potaknuti na isto i druge zemlje.

- Vjerujem kako će s ovim novim olakšavanjem putovanja još veći broj turista izabrati našu zemlju kao svoju idealnu destinaciju, ali isto tako kako će i ova odluka biti poticaj i drugim zemljama koje to još uvijek nisu učinile, da Hrvatsku proglase sigurnom za putovanja - dodala je.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(100491, "");
Pregledaj komentare