Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Na listi 25 najljepših mjesta u Europi našla se i dvije hrvatske destinacije

Na listi 25 najljepših mjesta u Europi našla se i dvije hrvatske destinacije

Tu su i biseri iz bližeg susjedstva

Turistički magazin Travel+Leisure predstavio je listu 25 najljepših mjesta u Europi koja obuhvaća destinacije od malih gradova do tajnih plaža, piše Klix.ba.

'Širom kontinenta, a ponekad i u priličnoj blizini, nalaze se bezbrojni šareni mali gradovi, veličanstveni dvorci, rimske ruševine, crkvene zgrade, srednjovjekovni zamkovi, svjetlucave lagune i osamljene plaže', navodi magazin Travel+Leisure predstavljajući listu 25 najljepših mjesta u Europi.

'Iako nije teško naletjeti (ili potražiti) fotogeničnu destinaciju, definiranje najljepših mjesta u Europi je malo teže jer ih ima jako puno', dodaju te ističu da ako želite odabrati mjesto s beskrajnim fotografskim potencijalom, preporučuju sljedeće destinacije.

Prvo mjesto na listi zauzela je Villa Ruffolo u gradiću na Amalfi obali (Italija), a tri najbolje još čine plaža Egremni (Lefkada, Grčka), Palata Pena (Sintra, Portugal).

Na popisu su se našle i destinacije iz susjedstva, a visoko četvrto mjesto zauzela je Gospa od Škrpjela u Crnoj Gori.

'Vožnja cestom koja obavija Bokokotorski zaljev pruža mnoge scenske užitke – nitko više ne zaslužuje zaustavljanje i promatranje nego Gospa od Škrpjela, umjetni otok na obali Perasta koje je napravljeno od stijena i kojim dominira rimokatolička crkva iz 17. stoljeća', navode o ovoj destinaciji.

Pored Gospe od Škrpjela najljepšim u Europi se smatraju i Plitvička jezera, kao i Dubrovnik.

'Potraga za najplavijim vodom na svijetu vodi putnike na mnoga fotogenična mjesta, uključujući i poznati hrvatski Nacionalni park Plitvička jezera. Smještena na pola puta između Zagreba i Zadra, ova prirodna zemlja čuda svake godine oduševi više od milijun posjetitelja svojim kristalnim jezerima, slapovima, špiljama i bujnim šumama', navodi Travel+Leisure.

Za Dubrovnik ističu da je obavezna aktivnost na svakom putovanju do bisera Jadrana 'šetnja kultnim dubrovačkim zidinama' koja posjetiteljima pruža neusporedivu perspektivu njegovih zaštitnih utvrda, bastiona i kula, plus prepoznatljive crvene krovove, plavo more i obližnji otoci.

Cjelokupnu listu najljepših destinacija Europe po izboru magazina Travel+Leisure pogledajte na linku.

Vaša reakcija na temu