Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay NAJAM LUKSUZNIH VILA Tijekom blagdana ostvareno 10 posto više noćenja nego 2019. godine

NAJAM LUKSUZNIH VILA Tijekom blagdana ostvareno 10 posto više noćenja nego 2019. godine

'Izvjesno je da globalna situacija, koliko god bila neizvjesna i ponajmanje lagana, pogoduje Hrvatskoj u turističkom kontekstu'

Domaća turistička agencija specijalizirana za najam luksuznih vila Croatia Luxury Rent tijekom proteklih uskršnjih i prvosvibanjskih blagdana ostvarila je porast broja noćenja od 10% u odnosu na 2019. godinu. U ostvarenje rezultata, pojašnjavaju, treba ukalkulirati činjenicu kako je u protekle tri godine porastao broj luksuznih jedinica diljem Jadrana, međutim ostvareni rast je uzet na temelju izračuna jednakog broja jedinica s navedenom 2019. godinom koja je do sad bila rekordna.

- Razloge ovakvog ostvarenja treba tražiti u činjenici da je unatoč ratu u Ukrajini, ali i još uvijek prisutnim mjerama protiv COVID-a na većini nama ključnih emitivnih tržišta, Hrvatska maksimalno iskoristila svoj geolokacijski položaj, te najvažnije – u pravom trenutku za turistički sektor ukinula mjere protiv COVID-a. Da su navedeni podaci bili ključni za protekle blagdane i da će donijeti kvalitetne rezultate u nadolazećoj ljetnoj sezoni pokazuju i najave kako bi tijekom ljeta mogli premašiti rezultate i iz 2018. godine - poručuju iz agencije.

Štoviše, dodaju, na razini luksuznog smještaja, prema trenutnom stanju bukinga u CLR-u rast bi mogao doseći porast od čak 15%. Time se, navode, još jednom pokazuje kako aktualna situacija specifičnih turističkih kretanja donosi određenu korist našoj zemlji što pokazuju rezultati koji se ostvaruju protekle i tekuće godine.

- Tijekom blagdana našu su zemlju najviše pohodili Nijemci i Austrijanci na području Istre i Zadra, zatim Česi koje privlači srednji Jadran, isto kao i Mađare, dok su Istru i Kvarner za odmor u najvećem postotku odabirali Talijani, Švicarci, Slovenci, te ranije navedeni Nijemci i Austrijanci. Najpopularnije destinacije tijekom blagdana su bili Rovinj, Poreč, Zadar, Split, Krk, Lošinj, Makarska i otoci srednje Dalmacije - zaključuju iz agencije.

Vaša reakcija na temu