NAJBOLJE OD DALMACIJE: Kamena oaza u prirodi

NAJBOLJE OD DALMACIJE: Kamena oaza u prirodi

Pri uređenju kuće i okućnice posebna pažnja dana je svakom detalju

U posljednje vrijeme, ljudi su se počeli vraćati prirodi, upoznavati ljepote koje nudi i uživati u njenim čarima. Ipak, nakon istraživanja prirode valja se i odmoriti, a Kuća Martelina na Velebitu idealno je mjesto za to.

Ova kamena kuća posebno je omiljena među ljubiteljima prirode, planinarenja i trekkinga jer se nalazi u blizini NP Paklenica, u malom starom selu okružena tek s nekoliko kuća što je čini idealnom za bijeg od gužvi. 
 
Sadašnji vlasnici su dobili staru ruševnu kuću u naslijeđe, a pri obnovi su se vodili idejom da koriste što više prirodnih materijala kao što su kamen i drvo, što kuću stapa sa okolinom te joj daje posebnu toplinu i draž. Pri uređenju kuće i okućnice posebna pažnja dana je svakom detalju, a dodatnu čar daje planinski zrak te miris okolnog bilja i cvijeća. 
 
U starom, kamenom popločanom dvorištu nalazi se i veliki roštilj. Goste će sigurno iznenaditi i dobro njegovan vrt iz kojeg mogu ubrati sve što nađu u tom trenutku, napraviti salatu uz roštilj ili mesu na roštilju pridružiti i tikvice iz vrta te tako uživati u domaćim gastronomskim poslasticama.
 
S obzirom da je kuća na brdu, na putu do nje zastanite i uživajte u vidikovcu, a kad dođete činit će vam se kao da je vrijeme stalo i da više nitko ne juri i ne žuri. Ipak, ako se poželite civilizacije, za samo 10 minuta vožnje automobilom stižete do plaža i trgovina u Starigrad Paklenici.

- Ukoliko uistinu želite odmoriti tijelo i dušu, udahnuti svjež zrak, napuniti baterije i makar na trenutak zaboraviti na svakodnevne brige, predlažemo da posjetite Kuću za odmor Martelina - naveli su iz Adriagatea.   

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(66508, "");
Pregledaj komentare