Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NAJBOLJE OD DALMACIJE: Najjače ideje izlaze iz problema, pogledajte arhitektonsko čudo u Stanićima!

NAJBOLJE OD DALMACIJE: Najjače ideje izlaze iz problema, pogledajte arhitektonsko čudo u Stanićima!

Vila Laurina uistinu opravdava titulu ljubavnog gnijezda

U želji za istraživanjem tokom pandemije, uputili smo se razgledati jednu od ljepših vila u ponudi tvrtke Adriagate, Vilu Laurinu.

Zamolili smo vlasnika da nam otvori vrata u malom mjestu Stanići u blizini Omiša i uvjerili se da čovjek može stvoriti raj na Zemlji. Vila je kao stvorena za zaljubljene i one željne intime i tišine. Buđenje uz šum valova, prvi pogled na plavetnilo i sunčeve odsjaje kako ljeskaju na njemu, večeri uz zvjezdano nebo, privatni bazen i još mnogo toga, ona uistinu opravdava titulu ljubavnog gnijezda.  

Posjetile su je poznate osobe iz svijeta produkcije kao i veći moćnici, tražeći malo mira od svakodnevnog života. U razgovoru s gospodinom Srđanom, koji je arhitekt, te je sam dizajnirao ovu ljepotu, saznali smo da je ovo nekoć bila mala ribarska kučica koja je već dugo u obitelji.  

Upitan kako je došao na ovu ideju, odgovorio je kako najbolje ideje izlaze iz problema i da se drži uzrečice 'Kiss', što bi neki protumačili kao poljubac na engleskom, ali ovom arhitektu znači nešto sasvim drugačije: 'Keep it simple & stupid'.

Nasmijali smo se, ne znajući šta bi to uopće trebalo značiti. Pojasnio nam je da je krenuvši u renovaciju jedan problem vodio drugom rješenju. Kako bi problem nastao, tako bi nastala mala galerija gdje se sada nalaze dvije fotelje, sljedeći je vodi ka izradi bazena, pa onda još jedna platforma, pa roštilj, još jedan visoki potporni zid, pa opet platforma za sunčanje itd. I tako nastade ovo što je danas. Njemu je kao arhitektu veliki izazov predstavljao teren nagiba od 65% i želio je da sve ima smisla i bude jednostavno (glupo koliko je jednostavno). 

Mnoštvo je malih stepenica, ali sve vodi negdje i svaki put kad dođeš na cilj se iznenadiš koliko je lijepo i jednostavno napravljeno: od unutarnjeg interijera na ukupno 50m gdje je u prizemlju kuhinja, a na katu soba sa kupaonicom i zasebnim zahodom do okućnice koja se prostire na 300m2. Imali smo priliku uživati i vidjeti nešto posebno, a za sve ostale posjetitelje, koji se žele uvjeriti u istinitost naših riječi vrata su otvorena i ovu sezonu.  

I kakav bi na kraju bio zaključak? Pokušajte se riješiti vlastitih problema tako što ćete uživati u imanju nastalom na problemima! Pozdravljamo vas uz: 'KISS'! 

Više informacija o samoj Vili možete pronaći ovdje, downloadajući aplikaciju Hajduk Family Club možete dobiti i 5-9% popusta.  
 

Vaša reakcija na temu