Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Nema gostiju na Korčuli: Turističke agencije bilježe drastičan pad prometa

Nema gostiju na Korčuli: Turističke agencije bilježe drastičan pad prometa

U gradu Marka Pola ovog ljeta gužve nema

Na čak 70 posto noćenja u donosu na isto razdoblje lani nisu se nadali ni u gradu Korčuli gdje se struktura gostiju ipak promijenila, javlja Nova TV.

Najviše je domaćih gostiju koji stižu svojim automobilima, a slijede ih nautičari. Iako su rezultati sve bolji, Korčulani se nadaju ponovnom dolasku i aviogostiju.

U gradu Marka Pola ovog ljeta gužve nema. Hoteli koji su se u Korčuli otvorili krajem lipnja, popunjeni su 40 posto.

'Ove godine prevladavaju domaći gosti. To su gosti koji dolaze sa svojim osobnim vozilima. Imamo i Nijemaca, Austrijanaca, Slovenaca Francuza', rekla je Maja Lena Lopatny, menadžerica za odnose s javnošću hotela u Korčuli.

Zbog manjeg broja aviogostiju, turističke agencije bilježe drastičan pad prometa.

'Transferi su svi otkazani, aviodolazaka je minimalno i to je jedan od glavnih razloga zašto izleta nema koje inače mi radimo', izjavio je Vlado Ilišković, vlasnik turističke agencije u Korčuli

Najtraženiji je privatni smještaj. U centru grada noćiti se može za cijenu i do 50 eura.

'Spustili smo cijene, cijene su spuštene, a nekih 25 do 30 posto', kazala je Katija Depolo, vlasnica apartmana.

Struktura gostiju se promijenila. Borave tjedan i više dana, sve poželjniji je smještaj izvan grada.

'To su uglavnom gosti koji traže udaljenija mjesta i blizinu mora, uglavnom su to i obitelji', rekla je Hana Turudić, direktorica Turističke zajednice Grada Korčule.

U ljepotama Korčule itekako se može uživati.  

'Korčula je jako lijepa i šarmantna. Osobito stara gradska jezgra. Sinoć smo šetali i  večerali u konobi. Doista je jako, jako lijepo', izjavio je Manuel iz Španjolske.

Vaša reakcija na temu