Otvara se luksuzni hotel Palace Elizabeth na Hvaru, ime je dobio po carici Sisi

Otvara se luksuzni hotel Palace Elizabeth na Hvaru, ime je dobio po carici Sisi

Investicija je vrijedna 100 milijuna kuna

Kao jedna od najljepših građevina uz gradsku Loggiu, hotel Palace Elisabeth smatra se jednim od simbola grada Hvara, a njegovo svečano otvorenje nakon višegodišnje obnove predviđeno je za 21. rujna 2019. 

Po završetku obnove hotel je od ranije 73 sobe dobio 45 luksuznih soba i apartmana veće kvadrature. S ciljem daljnjeg pozicioniranja hotela u luksuzni segment, hotel ima unutarnji bazen,luksuzni spa te dvije vanjske terase, od kojih je terasa novog restorana San Marco s pogledom na središnji trg i povijesnu jezgru grada Hvara, idealno mjesto za uživanje u probranim jelima. Hotel ima 5 zvjezdica i prvi je heritage hotel na najsunčanijem otoku Mediterana. 

Povijest hotela datira iz 13. stoljeća, a 1899. godine otvoren je pod nazivom Lječilišni hotel carice Elizabete, budući da je austrijska carica Elizabeta bila pokroviteljica i sufinancijer izgradnje. Stoga hotel Palace nosi njezino ime – Palace Elisabeth, Hvar heritage hotel. Promjena u izvorno ime hotela dodatno naglašava njegovu bogatu baštinu koju karakteriziraju brojni povijesni elementi iz ere carice Sisi. Ova investicija je vrijedna 100 milijuna kuna i predstavlja najveće strateško ulaganje u novom investicijskom ciklusu Sunčanog Hvara.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(51096, "");
Pregledaj komentare