Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PAMETNA KLUPA I U ŠESTANOVCU Doznajte po čemu je baš ova posebna

PAMETNA KLUPA I U ŠESTANOVCU Doznajte po čemu je baš ova posebna

To je prva Općina u Hrvatskoj koja se može pohvaliti da ima najnoviju Mrvoševu inovaciju

Turistička zajednica Općine Šestanovac u suradnji s tvrtkom Include mladog solinskog poduzetnika Ivana Mrvoša, obogatila je svoju turističku ponudu pametnom klupom za bicikliste. Tako je Šestanovac postao prva općina u Hrvatskoj s tom inovacijom.

Pametna klupa namijenjena za bicikliste ima niz funkcija. Prvotno služi za servis bicikla, pa tako sadrži kompresor i alat namijenjen za popravak bicikala i punjenje električnih bicikala strujom, a ima i ugrađene senzore za prikupljanje i analizu podataka o broju bicikala, operativnosti različitih komponenti i atmosferskim uvjetima. Nadalje, ima besplatan Wi-Fi sustav koji se automatski spaja na internet stanicu TZ Šestanovac, a služi i kao noćna rasvjeta.

Sredstva za realizaciju ovog projekta u potpunosti su osigurana putem natječaja 'Projekt razvoja turizma na nerazvijenim područjima s naglaskom na dalmatinsku Zagoru' kojeg je raspisala Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije. Projekt je usklađen sa Strategijom razvoja turizma RH do 2020. te Strategijom razvoja ruralnog turizma Splitsko-dalmatinske županije, a upravo su cikloturisti ciljana skupina turista u tim strategijama u kontekstu razvoja selektivnih oblika turizma.

- Primjena novih i sofisticiranih trendova poput ovog projekta značajno doprinosi cikloturizmu na ovom području. Turiste sve više privlače posebni oblici turizma, gdje nastojimo iskoristiti potencijal za daljnji razvoj turističke ponude kreiranjem specijaliziranih proizvoda. Turistička zajednice Splitsko-dalmatinske županije je prepoznala važnosti projekta uređenja biciklističkih odmorišta i staza, a osim toga dodatni sadržaj na biciklističkim stazama pomaže u promociji istih. Klupa Monna je postavljena u suradnji i suglasnosti s Općinom Šestanovac na mjesto koje je osmišljeno je kao svojevrsna odmorište i Info zona - rekao je direktor Turističke zajednice Šestanovac Marko Antonije Bitanga.

Vaša reakcija na temu