Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PET ZVJEZDICA Na Hvaru se ovog ljeta otvara novi luksuzni hotel

PET ZVJEZDICA Na Hvaru se ovog ljeta otvara novi luksuzni hotel

Investicija je vrijedna 100 milijuna kuna

Ovog će ljeta grad Hvar biti bogatiji za još jedan hotel s pet zvjezdica. Bit će to prava plavo-zelena oaza s obzirom na to da se hotel nalazi na šetnici uz more, na zelenoj površini od cca 5000 m2. Tvrtka Croatia-Hvar d.o.o. pokrenula je investiciju vrijednu 100 milijuna kuna koja obuhvaća rekonstrukciju i sanaciju postojećeg objekta i okoliša hotela Croatia koji je do sada radio u kategoriji od tri zvjezdice. Investicija obuhvaća podizanje kategorizacije hotela na pet zvjezdica stoga je uprava tvrtke donijela odluku o novom brendiranju hotela, što uključuje i promjenu naziva. Novi će hotel nositi ime MOEESY ® BLUE & GREEN OASIS jer se u tom nazivu stapaju mozaik plave i zelene oaze koji se poput poezije stapa u mir i ljepotu koju će turistima pružiti boravak u hotelu i njegovom prekrasnom okolišu.

Radi se o financijski vrijednoj i građevinski vrlo zahtjevnoj investiciji s obzirom na to da se radi kompletna rekonstrukcija i sanacija unutar postojeće zgrade hotela. U unutrašnjosti hotela zadržat će se prekrasno kameno stubište, a sve ostalo je u postupku potpune rekonstrukcije.

Hotel će imati 41 smještajnu jedinicu, što uključuje 37 soba i četiri apartmana, među kojima je i ekskluzivni predsjednički apartman. Moderan i prozračan dizajn odlika je uređenja hotela i zasigurno će oduševiti turiste koje će hotel uskoro ugostiti. Rad restorana, neposredan kontakt kuhara s gostima hotela kroz sustav show-cooking, kaskadno razmješten restoran, bar i separei koji se prožimaju kroz okoliš hotela dat će posebnu draž i ljepotu boravka gostima hotela. Ugodna atmosfera i pristupačnost svakom gostu odlike su koje su krasile dosadašnji menadžment i osoblje hotela, a to je nešto što će se zadržati i kontinuirano podizati na još višu razinu. Gostima hotela bit će pružena najviša razina luksuza u vidu smještaja i boravka u hotelu.

Velika je novost da će hotel imati vanjski bazen smješten zapadno od hotela koji će biti organiziran kaskadno kako bi se pratila konfiguracija terena. Nadalje, ovaj će objekt imati i unutarnji bazen te SPA centar koji će u ponudi imati masažu, saunu i veliku teretanu. Ovakva ponuda sadržaja osigurava preduvjete da hotel može raditi i izvan ljetnog razdoblja, tj. duboko u predsezonu i posezonu što i jest cilj menadžmenta hotela, ali i dio nacionalne strategije hrvatskog turizma. Radovi na rekonstrukciji i sanaciji hotela obuhvaćaju i kompletno uređenje hortikulture oko samog objekta i to tako da se oko hotela zadržava zelena oaza i čuva prepoznatljivost koju je objekt i do sada imao. Projekt hortikulture obuhvaća zamjenu starih stabala s mladim stablima uz izbor onih koji predstavljaju mediteranske kulture, a zadržavaju se i sve postojeće palme pa će se na južnom dijelu okoliša hotela nalaziti svojevrsna aleja palmi.

Obiteljski posao i potpora Hrvatske poštanske banke

Za ovu se investiciju može reći da nosi naziv 'obiteljski hotel i projekt' jer ima posebnost u tome da u menadžmentu i vlasništvu hotela sudjeluju tri generacije jedne obitelji. Stanislav Visković, univ. spec. mag. oec., direktor je tvrtke i predstavnik treće generacije koja vodi hotel i radi na unapređenju kvalitete rada i ponude hotela. 

- Ova će investicija obogatiti ponudu grada Hvara i cjelokupnog hrvatskog turizma te prati trendove ulaganja u objekte visoke kategorije za koju postoje iznimni interesi turista, a na hrvatskom je turističkom tržištu zadatak da to i ostvaruje - kaže Visković. 

I dok je korona pandemija na neko vrijeme stvorila velike probleme na turističkom tržištu, istovremeno je ukazala na potrebu ulaganja u kapacitete vrlo visoke kategorije jer su upravo takvi kapaciteti i za vrijeme pandemije imali izvrsnu popunjenost. Visković nadalje ističe važnu ulogu partnera u realizaciji ovog projekta.

- Ovaj projekt, uz vlastita sredstva tvrtke-investitora i potporu HAMAG-BICRO-a, prati Hrvatska poštanska banka koja je postala financijski i operativni partner projekta s obzirom na činjenicu u kojoj su mjeri uključeni u kompletan tijek pripreme i realizacije projekta. Menadžment Hrvatske poštanske banke, posebice ureda u Splitu, prati i daje neposrednu potporu samom projektu. Otvaranje hotela bit će na ponos svima nama koji smo uistinu partnerski sudjelovali u realizaciji projekta - kaže.

Završetak građevinskih radova planiran je za 1. svibnja 2022. godine, a nakon toga će se hotel opremiti namještajem te se odraditi postupak dobivanja uporabne dozvole i kategorizacije hotela. Prve bi goste hotel trebao primiti krajem lipnja 2022. godine. U takvim je rokovima i otvorena prodaja kapaciteta hotela, a očekivana tržišta su SAD, Velika Britanija, Francuska, Australija, Njemačka i druga tržišta više platežne moći. Noćenje u hotelu u vrhuncu sezone iznosit će od 600 do 800 eura u dvokrevetnim sobama te od 1160 do 1800 eura u apartmanima ovisno o kategoriji sobe, odnosno apartmana.

Vaša reakcija na temu