Hrana za van u dubrovačkom se restoranu priprema po korona jelovniku, s posebnim ponudama i nižim cijenama. Dnevno nude četiri jela.
'Dalmatinska pašticada sa domaćim njokama, razno razne salate, riba, meso, paste, znači sve kao inače. Kreću se cijene od nekakvih 40-ak kuna do 60, ovisno o tipu jela', kazao je voditelj restorana Marko Klaić za RTL.
I ostali dubrovački ugostitelji snizili su cijene do 30 posto, no trenutačno rade tek rijetki.
'Mi sad radimo nekakvih 15-ak marendi, prije je to bilo od 50 do 60 marendi, a u najbolje doba i do sto marendi. Meni osobno je draže da radim u ovakvim uvjetima i na ovaj način nego da smo skroz zatvoreni', izjavio je Boško Bošnjak, vlasnik restorana.
Ono što je prije bilo nezamislivo sada je postala stvarnost pa se tako u jednom dubrovačkom ugostiteljskom objektu kolač i kava nude za deset kuna, iako u periodu između osam i deset sati ujutro. Također - moguće je naručiti doručak za 20 kuna.
Pizzu za van sada se može kupiti i za 30 kuna. Iz Udruge ugostitelja Dubrovnika kažu kako su niže cijene posljedica manjih troškova.
'S obzirom da nam se sufinanciraju dio plaće, s obzirom da nam se sufinanciraju, ili čak u potpunosti financiraju, fiksni troškovi normalno da ćemo mi spustit cijene. Nema apsolutno nikakve potrebe da cijene budu veće', pojasnio je predsjednik Udruge ugostitelja Dubrovnika Ante Vlašić.