Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Flickr.com POČETAK LJETA NA KORČULI Prva redovita izvedba Moreške, Sajam lokalnih i tradicijskih proizvoda i umjetnički festival

POČETAK LJETA NA KORČULI Prva redovita izvedba Moreške, Sajam lokalnih i tradicijskih proizvoda i umjetnički festival

Prezentirat će se bogatstvo otoka te izobilje raznovrsnih proizvoda koji se nude na LAG 5 području, a na festivalu će se prikazivati filmovi iz zemalja s Puta svile slavnoga Marka Pola

Posljednji tjedan svibnja i prvi tjedan lipnja i Korčuli će se održati Sajam  lokalnih i tradicijskih proizvoda 'LAG5FEST', Međunarodni umjetnički festival Marko Polo, a prva redovita izvedba Moreške je na rasporedu 30. svibnja u 21 sat.

Sajam lokalnih i tradicijskih proizvoda 'LAG5FEST' jednodnevna je eno-gastro-etno manifestacija, prodajnog karaktera, koja će se održati u petak, 31. svibnja od 16 sati u centru Korčule, na tržnici Rotonda. Na sajmu će se uz glazbu i druženje, prezentirati bogatstvo otoka te izobilje raznovrsnih proizvoda koji se nude na LAG 5 području – otoci Korčula, Mljet i Lastovo te poluotok Pelješac.

Međunarodni umjetnički festival Marko Polo održat će se od 1. do 5. lipnja. 

- Svojom misijom i vizijom festival se opredijelio prikazivati filmove iz zemalja s Puta svile slavnoga Marka Pola, po kojem i nosi ime, a koje predlaže, odnosno delegira Ministarstvo kulture svake zemlje sudionice posredstvom svog Veleposlanstva u RH, čiji su predstavnici i prisutni tijekom projekcija. Osim projekcijom filmova svaka zemlja se predstavlja i tzv. Cornerom, u kojem se izlažu specifičnosti određene kulture ili radionica tematski vezana uz određenu zemlju. U sklopu Međunarodnog umjetničkog festivala Marko Polo 1. i 2. lipnja održavaju se radionice indonezijskog plesa - Yapong u prostorima PORT9 Resort. Radionice se su besplatne, a sudjelovanje se prijavljuje na pensosbud.zagreb@kemlu.go.id do 31. svibnja - najavljuje Milijana Borojević, voditeljica destinacijskog menadžmenta TZ grada Korčule.

Vaša reakcija na temu