Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Predstavljanje projekta 'INNOCULTOUR' u Starom Gradu

Predstavljanje projekta 'INNOCULTOUR' u Starom Gradu

Projekt će predstaviti partneri iz Italije i Hrvatske

U srijedu, 18. rujna, u 12 sati, u Gradskoj vijećnici Staroga Grada na Hvaru relevantne informacije o tijeku projektu 'INNOCULTOUR' prisutnima će predstaviti projektni partneri iz Italije i Hrvatske, koji su prisutni i na završnoj konferenciji projekta ali i predstavnici županijskih institucija, čelnici lokalne zajednice te stručnjaci s područja kulture i modernih tehnologija.

Završnoj konferenciji projekta prethodila je serija radionica, javnih događanja i sastanaka.  Prva radionica bila je na temu 'Prezentacija turističke ponude etno-eko sela otoka Hvara i razvijene muzejske ponude u svrhu promocije etno-eko sela i suhozida', dok je druga interaktivnog tipa i posvećena je uključivanju etno-eko sela u turističku ponudu, kao i načinima njihove prezentacije turistima kroz moderne tehnologije. U utorak u eko-etno selu Humac na Hvaru organizirano je javno događanje uz predstavljanje raznih video sadržaja kreiranih u sklopu projekta.

- Ovakve aktivnosti i projekti svakako doprinose boljoj iskorištenosti muzejskih kapaciteta i potencijala kulturnih i prirodnih znamenitosti kao pokretača lokalnog ekonomskog razvoja. Sinergija muzeja i kreativnih industrija, zasigurno će u konačnici dovesti do povećanog broja posjeta ciljanim prirodnim i kulturnim znamenitostima, a posebice etno-eko selima kojima Hvar obiluje.  Sve navedeno smanjuje utjecaj sezonalnosti, doprinosi produljenju turističke sezone i diversifikaciji turističke ponude - poručili su organizatori.

Završnoj konferenciji projekta doprinos će svojim izlaganjima dati;  Joško Stella, direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, gradonačelnik Staroga Grada  Antonio Škarpa, dr.sc. Aldo Čavić, ravnatelj Muzeja Staroga Grada, Ana Penović, expert za društvene mreže i digitalne komunikacije.

Vaša reakcija na temu