Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: RTL PROMIJENILI NAVIKE Staničić pojasnio što turisti traže

PROMIJENILI NAVIKE Staničić pojasnio što turisti traže

Trenutno je u Hrvatskoj više od 1,1 milijun gostiju

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić komentirao je za N1 turističku sezonu.

Rekao je da je trenutno u Hrvatskoj više od milijun i sto tisuća turista. Ostvareno je 57,7 milijuna noćenja i 10,8 milijuna dolazaka.

- U noćenjima smo premašili procjene, rezultati su odlični i to će se vjerojatno nastaviti i u kolovozu - dodao je.

Naveo je kako je Istra premašila rezultate iz 2019. godine te da je Zadarska županija na skoro istoj razini. Sve primorske županije, kako je kazao, ostvarile su odlične rezultate, a taj trend prati i kontinent.

- Rezultati su znatno bolji nego prošle godine. Njemačko tržište, koje bilježi rast u odnosu na 2019. godinu, prepoznaje kontinent kao turističku destinaciju - rekao je.

Naglasio je da je Hrvatska i ove godine jedna od top destinacija na Mediteranu zahvaljujući odličnoj suradnji javnog i privatnog sektora. 

- Hrvatska je i auto destinacija što nam je velika konkurentska prednost - istaknuo je

Navike gostiju su se, kako je objasnio, promijenile. Gosti traže boravak u prirodi, mobilnost, dostupnost informacija, raznolikost i bogatstvo u ponudi te kvalitetni smještaj.

- Kvalitetniji smještaji su najdulje popunjeni. Ono što je kvalitetnije najbolje se prodaje - naveo je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Vaša reakcija na temu