Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Flickr RUSTOURISM Putin ukinuo Federalnu agenciju za turizam
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

RUSTOURISM Putin ukinuo Federalnu agenciju za turizam

Industrija je svakako u problemima

U četvrtak, 20. listopada, ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je dekret kojim se ukida Rostourism – Ruska federalna agencija za turizam osnovana predsjedničkim dekretom 2004. godine, piše Euro Weekly News.

Industrija je zbog rata u Ukrajini svakako u problemima.

Vladimir Putin je dekretom objavljenim 20. listopada ukinuo Rostourism, a njegove funkcije bit će prenesene na Ministarstvo gospodarskog razvoja, uključujući i pravosudne obveze.

Odluka je donesena u sklopu unapređenja javne uprave u području turizma i turističkih djelatnosti.

'U cilju poboljšanja javne uprave u sferi turizma i turističke djelatnosti, povećanja učinkovitosti razvoja turističke industrije i optimizacije strukture saveznih izvršnih tijela', navodi se u uredbi.

'Određujem: 1. Ukida se Federalna agencija za turizam. 2. Prenose se funkcije ukinute Federalne agencije za turizam na Ministarstvo ekonomskog razvoja Ruske Federacije', napisao je Putin.

Federalna agencija za turizam bila je nadležna za pružanje državnih usluga, upravljanje državnom imovinom i obavljanje poslova provedbe zakona u oblasti turizma.

Odredba stupa na snagu od dana potpisivanja - 20. listopada.

Kako je navedeno, Federalna agencija za turizam formirana je 2004. godine, a od 2019. odjeljenje vodi Zarina Doguzova.

Prošlog mjeseca Zarina Doguzova je bila prisiljena odgovarati na pitanja o turističkim putovanjima tijekom razdoblja djelomične mobilizacije, kako u inozemstvu tako i unutar Rusije nakon što je Kazahstan prijavio prometne gužve na granici s Rusijom jer su građani pokušavali izbjeći mobilizaciju.

Doguzova je 14. rujna rekla: 'Na temelju informacija koje imamo u ovom trenutku, ako niste dobili poziv, onda možete ići na putovanja. Nemamo informacija o nekim restriktivnim propisima na federalnoj razini.

Također, prema savjetu čelnika Odbora za obranu, za pojašnjenja se možete obratiti vojnom uredu za registraciju i novačenje u koji ste raspoređeni.

Vaša reakcija na temu