Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash SAFE STAY IN CROATIA Oznaka koja jamči sigurnost boravka turista u Hrvatskoj

SAFE STAY IN CROATIA Oznaka koja jamči sigurnost boravka turista u Hrvatskoj

Ministrica Brnjac kaže da naša zemlja neće ići u smjeru uvođenja certifikata o cijepljenju

U veljači počinje primjena sigurnosnih oznaka koje jamče odgovornost i sigurnost boravka turista u Hrvatskoj. Oznaka je razvijena u suradnji Ministarstva turizma i sporta i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a ona predstavlja nacionalnu lokalnu nadogradnju na sigurnosnu oznaku koju je razvilo Svjetsko vijeće za putovanja i turizam. 

Turistički objekti koji dobiju oznaku dobit će i naljepnicu s QR kodom koju mogu izložiti na vidljivom mjestu u svojem objektu, a QR kod će voditi na posebnu Safe Stay in Croatia web stranicu na kojoj će biti popisani svi protokoli i mjere. Nacionalna oznaka sigurnosti bit će dio i promotivnih aktivnosti na ključnim emitivnim tržištima.

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac je izjavila da Hrvatska neće ići u smjeru uvođenja certifikata o cijepljenju, već će i dalje raditi na uvođenju sigurnosnih i zdravstvenih standarda.

Vaša reakcija na temu