Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash SKRIVENA ATRAKCIJA Za ovu plažu tvrde da je najljepša na Mediteranu

SKRIVENA ATRAKCIJA Za ovu plažu tvrde da je najljepša na Mediteranu

Popularizirao ju je film 'Fantomas'

Calanque d'En-Vau najljepša je plaža u Nacionalnom parku Calanque koji se prostire na oko 520 četvornih kilometara u Južnoj Francuskoj između Marseillea, Cassisa i La Ciotata. Neki tvrde da je i jedna od najljepših plaža u Francuskoj, ali i na cijelom Mediteranu, piše Punkufer.

Riječ je o atraktivnoj šljunčanoj plaži koju okružuju visoke litice i kristalno plava voda. Zbog svojeg uvučenog položaja skrivena je od znatiželjnih pogleda.

Do plaže se može doći iz smjera mora brodicom ili s kopna - pješice. Pritom je potrebno imati na umu da od Cassisa do plaže u prosjeku treba oko dva sata žustrog pješačenja, a iz Port Mioua sat vremena manje.

Put je u suprotnom smjeru nešto duži zbog uspinjanja po stijenama, pa se niti ne preporučuje za vrijeme velikih vrućina u srpnju i kolovozu. Štoviše, zbog mogućnosti od požara usred ljeta staze do Calanque d'En-Vau su nekad zatvorene za javnost. 

Plažu je popularizirao film 'Fantomas' iz 1964., svojevrsna francuska verzija Jamesa Bonda koja je oduševila svijet. Upravo na Calanque d'En-Vau francuske vlasti tragale su za neuhvatljivim Fantomasom.

Vaša reakcija na temu