Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Španjolska Iberia završila s prometovanjem prema Hrvatskoj

Španjolska Iberia završila s prometovanjem prema Hrvatskoj

Ove ljetne sezone nisu imali linije prema Zadru i Splitu

Iberia je jučer odradila svoj posljednji let prema Dubrovniku. To je ujedno bila jedina linija ove poznate španjolske aviokompanije prema Hrvatskoj u ovogodišnjem ljetnom redu letenja. U normalnim okolnostima kompanija je, uz Dubrovnik, prometovala i prema Zagrebu, Splitu i Zadru.

Nakon lockdowna kompanija je prvo odgađala početak redovnih operacija iz Madrida prema Zagrebu, Splitu i Zadru. Na početku srpnja je uvedena linija Madrid-Dubrovnik koja je prvo prometovala tri puta tjedno, u kolovozu su dodana još dva tjedna leta, a linija je u rujnu ponovno smanjena na tri leta tjedno. Kompanija je ranije planirala prometovati na ovoj liniji i u listopadu, no zbog slabe potražnje to se ipak neće dogoditi te je jučer odrađen posljednji let na ovoj liniji. 

Iberia je ranije ostavila mogućnost pokretanja linije Madrid-Zagreb u zimskom redu letenja ove godine, no to se očito neće dogoditi s obzirom na to da letova na ovoj liniji više nema u prodaji. 

Linije prema Zadru i Splitu ove ljetne sezone nisu prometovale i za očekivati je njihovo ponovno uvođenje iduće godine. Podsjećamo, linija Madrid - Zagreb u špici ljetne sezone 2019. godine prometovala je gotovo dva puta dnevno. Kompanija je prije izbijanja pandemije najavila širokotrupne zrakoplove tipa A330 na liniji Madrid - Dubrovnik za rujan ove godine, no to se iz očitih razloga ipak nije dogodilo.

Hrvatske zračne luke u zimskom redu letenja neće imati direktnu vezu s glavnim gradom Španjolske, piše Croatian Aviation.

Vaša reakcija na temu