Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com SPLIT OBARA REKORDE Kineza je došlo čak 53 posto više nego lani!

SPLIT OBARA REKORDE Kineza je došlo čak 53 posto više nego lani!

Amerikanci i Britanci bili su najčešći gosti u prvoj polovini godine

U prvoj polovici godine, baš kao i u lipnju, Split je u turističkom prometu postigao rekordne rezultate i potvrdio da će i u 2019. godini biti hit-destinacija. U prvih šest mjeseci Split je posjetilo 325.456 gostiju što je 11 posto više nego lani, a ostvareno je 848.235 noćenja, što je za 14 posto bolji rezultat od lanjskoga.

Tako se Split, prema podacima sustava e Visitor, našao u samom vrhu Hrvatske po rastu turističkog prometa u ovogodišnjoj predsezoni. Posebno je vrijedno istaknuti da su Split za mjesto svojeg zimskog i proljetnog odmora najčešće u ovoj godini birali građani SAD-a kojih je došlo 17 posto više, na drugom mjestu su Britanci kojih je bilo 7 posto više, slijede Nijemci, Francuzi, Australijanci, Kanađani i drugi. Kineza je ove godine u Split u prvih šest mjeseci stiglo čak 53 posto više nego lani.

- Lipanj je za Split također donio rast turističkih dolazaka od 10 posto, pa je grad u tom mjesecu posjetilo 130.391 gost koji su ostvarili 363.516 noćenja, odnosno 13 posto više. Najveći doprinos takvom rekordnom rezultatu u lipnju dali su strani gosti kojih je bilo 11 posto više nego lani. Među njima su i u lipnju najbrojniji bili Amerikanci kojih je stiglo 18.705 s rastom od 11 posto, slijede Britanci kojih je bilo 16.755 (9 posto više), Nijemaca je u Splitu u lipnju bilo 8.062 što je čak 26 posto više, a Francuza 35 posto više. Takva struktura gostiju potvrdila je da je Split našao svoje mjesto i u planovima najizbirljivijih svjetskih gostiju - kazala je Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice Splita

U ovoj godini Split je izravno zračnim linijama povezan s više od stotinu destinacija u Europi, a prema Splitu leti više od 50 avio-kompanija.

Vaša reakcija na temu