Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com Split najviše posjećuju Britanci, Francuzi i Nijemci, a iz Turističke zajednice otkrivaju u čemu je tajna uspjeha

Split najviše posjećuju Britanci, Francuzi i Nijemci, a iz Turističke zajednice otkrivaju u čemu je tajna uspjeha

Zabilježen je porast u dolascima i noćenjima u odnosu na prošlu godinu

Prema podatcima sustava eVisitor na području Splita u srpnju je ostvareno 189.547 dolazaka i 630.467 noćenja što je porast od 5% u dolascima i 4% u noćenjima u odnosu na prethodnu godinu. Najveći broj dolazaka ostvarili su turisti iz Ujedinjene Kraljevine, SAD-a, Francuske i Njemačke. 

- Da je Split uistinu jedna od turistima najatraktivnijih destinacija u Hrvatskoj, potvrđuje i podatak da je od siječnja do srpnja ostvareno 517.422 dolazaka i 1.484.138 noćenja što je porast od 9% u dolascima i 10% u noćenjima. Jedan od glavnih motiva dolazaka turista su brojne manifestacije koje kroz cijelu godinu bogate turističku ponudu Splita - poručuju iz Turističke zajednice grada Splita. 

Zabavni program u Splitu nastavlja se i ovog vikenda, a posebno svečano bit će povodom proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja kada će koncert u nedjelju održati Marko Perković Thompson, a u ponedjeljak Nenad Vetma

Kompletan program i satnice mogu se naći na stranicama Turističke zajednice grada Splita.

Vaša reakcija na temu