Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović STELLA UPOZORAVA NA CIJENE 'U Grčkoj nije došlo do prevelikih poskupljenja, mi bismo mogli imati probleme'

STELLA UPOZORAVA NA CIJENE 'U Grčkoj nije došlo do prevelikih poskupljenja, mi bismo mogli imati probleme'

Smatra da su svi spremni platiti koju kunu više, ali ne pretjerano

Joško Stella, direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, za Dnevnik N1 govorio je o turističkoj sezoni koja se zahuktava te očekivanjima utjecaja inflacije na turizam u Hrvatskoj.

Upitan je za komentar vijesti o 350 grama kruha na otoku Braču koji je plaćen 19 kuna.

'To mi zvuči kao da se konkurencija u Grčkoj bolje nosi s cijenama, odnosno nije došlo do tolikih poskupljenja. Ako naši konkurenti nastave držati umjerene cijene, mi bismo mogli imati problema u ovoj sezoni', upozorio je.

Dodao je da su svi računali na inflaciju i spremni su platiti koju kunu više, ali ako bude pretjerano, smatra da će nastati problemi.

'Nadamo se da neće doći do toga', poručio je Stella.

Otkrio je da Splitsko-dalmatinska županija od početka godine broji dva milijuna noćenja, što je tri puta više nego prošle godine, odnosno to je 87-90 posto rezultata iz rekordne 2019. godine.

Na pitanje koliko će odmoći odluka da cijene na benzinskim postaja na autocestama budu veće od onih u gradovima, Stella je odgovorio da se nada da neće puno.

'Nadamo se da da neće doći do velikih problema zbog toga jer smo mi većinski auto-destinacija iako smo i sve jača avio-destinacija', kazao je.

Vaša reakcija na temu