Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash STRANI MEDIJI NAHVALILI SPLIT: Jeftinije nego na Zapadu, ugodna klima, divne plaže, ali jednu izbjegavajte!

STRANI MEDIJI NAHVALILI SPLIT: Jeftinije nego na Zapadu, ugodna klima, divne plaže, ali jednu izbjegavajte!

'Odlična baza za posjet ostatku Hrvatske'

Euronews u velikoj reportaži o digitalnim nomadima donosi priču o najboljim lokacijama na moru za život.

Pretvaranje plaže u ured i slanje e-pošte iz ležaljke zvuči kao iz snova. Ali to ne mora biti tako, ističe Euronews. Europske zemlje nude čitav niz gradova uz obalu u kojima se digitalni nomadi mogu nastaniti, a prema izboru Euronews na listi se nalazi i naš Split, javlja Jutarnji list.

Osim najvećeg grada u Dalmaciji na popisu idealnih destinacija za digitalne nomade našli su se Alicante u Španjolskoj, Chania u Grčkoj, Sliema na Malti, Larnaca na Cipru te Skadar u Albaniji.

Kada je Hrvatska prvi put uvela jednogodišnju vizu za digitalne nomade 2021., brzo je postala omiljena destinacija za zaposlenike koji rade na daljinu, ali s ograničenim budžetom.

Iako je život nešto skuplji tijekom ljetnih mjeseci zbog turističke sezone, troškovi života u Hrvatskoj su niski u usporedbi sa zapadnom Europom, a prosječna stanarina iznosi oko 460 eura mjesečno za jednosobni stan, pišu.

Split je drugi po veličini grad u Hrvatskoj i prepun je drevnih čudesa za istraživanje. Ako želite otputovati malo dalje, Split je odlična baza za posjet ostatku Hrvatske uz pomoć razgranate mreže javnog prijevoza u županiji.

Klima je ugodna tijekom cijele godine, ali najbolje je u ljetnim mjesecima ako želite plivati ili se baviti vodenim sportovima.

Euronews preporučuje šetnju do plaže Ježinac ili busom do udaljenijih Kašjuna. Napominju da se ondje isplati pričekati večer zbog zalaska sunca. Ako se ne želite zateći u gužvi turista iz obližnjih kafića, hotela i klubova, izbjegavajte plažu Bačvice, upozorava Euronews.

Coworking prostori polako postaju sve popularniji, ali ima puno kafića u kojima možete raditi i šarolika zajednica digitalnih nomada iz cijelog svijeta.

Vaša reakcija na temu