Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: valentinagius0 from Pixabay Stroga pravila za turiste: Hoćete piškiti u more ili ostaviti ručnik kao 'rezervaciju'? Kaznit će vas

Stroga pravila za turiste: Hoćete piškiti u more ili ostaviti ručnik kao 'rezervaciju'? Kaznit će vas

Na Balearima više nema prodaje alkoholnih pića između 21.30 i 8 sati, ukinuta je ponuda pića 'dva za jedan' i happy hour na određenim mjestima

Gradsko vijeće španjolskog grada Viga objavilo je stroge kazne za turiste. Svi koji budu obavljali malu nuždu u moru ili na plaži kaznit će s oko 750 eura. 

Kako javlja Daily Mail, gradsko vijeće je uriniranje okarakteriziralo kao 'kršenje higijenskih i sanitarnih propisa', a kako bi tom problemu stali na kraj planiraju na plaže postaviti i javne zahode. 

No, kaznama za kupače tu nije kraj. Španjolci su najavili i da svi turisti koji nose samo kupaće kostime ili hodaju golog torza moraju paziti jer bi ih se zbog neprikladne odjeće na ulici također moglo kazniti. 

Obzirom da bitku vode i s otpadom, kazne su predvidjeli i za svakoga tko ostavi smeće ili donese roštilj na plažu. Zabranjeno je koristiti i sapun u moru, a ako se na plaži igrate palicom i loptom ili pak pokušate rezervirati mjesto na plaži tako da ostavite ručnik - i za to ćete biti kažnjeni. 

Viga nije jedini grad s kaznama za turiste. I Mallorca i Ibiza najavili su ranije da će turisti na all inclusive odmorima moći popiti samo šest pića dnevno, odnosno - tri za ručak i tri za večeru. 

Na Balearima više nema prodaje alkoholnih pića između 21.30 i 8 sati, ukinuta je ponuda pića 'dva za jedan' i happy hour na određenim mjestima. Regija Costa del Sol najavila je da će suzbiti i skandalozne djevojačke i momačke zabave, a razmišljaju i o tome da ugrade monitore buke u turističke apartmane, prenose 24 sata

Vaša reakcija na temu