Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović TIJEKOM SEZONE Uvode se nove linije vlaka za Split

TIJEKOM SEZONE Uvode se nove linije vlaka za Split

Djeca i učenici prevoze se besplatno

HŽPP tijekom ljeta uvodi noćne sezonske vlakove na relaciji Osijek/Vinkovci - Bjelovar - Zagreb GK - Split i obrnuto. Vlakovi će voziti od 1. srpnja do 29. kolovoza. Također, uvode se dnevni sezonski vlakovi na relaciji Čakovec - Varaždin - Zagreb - Split i obrnuto koji će voziti od 1. srpnja do 4. rujna 2022. godine.

U vlaku iz Osijeka putnici mogu kupiti kartu za spavaći vagon, vagon s ležajima i vagon sa sjedalima, a u vlaku iz Vinkovaca za vagon s ležajima i vagon sa sjedalima, uz mogućnost prijevoza bicikala na relaciji Vinkovci - Split. U sastavu vlaka iz Osijeka bit će i vagon -restoran. Vlakovi se u Zagrebu spajaju i nastavljaju vožnju kao jedan vlak do Splita. Putnici mogu putovati i prema Šibeniku, uz presjedanje u Perkoviću.

Iz Čakovca će voziti nagibni vlak, a putnici će također moći koristiti ugostiteljsku uslugu te putovati do Šibenika uz presjedanje u Perkoviću.

Cijena jednosmjerne karte: Osijek/Vinkovci - Split 160 kn, Osijek/Vinkovci - Šibenik 150 kn, Čakovec/Varaždin - Split 140 kn, Čakovec/Varaždin - Šibenik 130 kn.

U slučaju da putnik putuje u vagonu za spavanje ili vagonu s ležajima, uz cijenu karte dodatno se naplaćuje korištenje postelje ili ležaja po sljedećim cijenama: postelja u odjeljku za tri osobe 50 kn, postelja u odjeljku za dvije osobe 80 kn, postelja u odjeljku za jednu osobu 150 kn, ležaj 35 kn.

Djeca i učenici prevoze se besplatno sukladno Zaključku Vlade RH o uvođenju pilot-projekt besplatnoga javnog željezničkog prijevoza djece i učenika osnovnih i srednjih škola na području RH (za ostvarivanje besplatnog prijevoza djeca i učenici trebaju imati pametnu karticu, više na linku). Moraju preuzeti besplatnu kartu i rezervaciju mjesta na blagajnama HŽPP-a.

U slučaju da se na relaciji Osijek/Vinkovci - Bjelovar - Zagreb GK - Split i obrnuto djeca i učenici prevoze u spavaćem vagonu ili vagonu s ležajima, korištenje postelje ili ležaja se naplaćuje.

Detaljnije informacije nalaze se na internetskoj stranici HŽPP-a.

Vaša reakcija na temu