Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Turistička sezona 2022: Split oduševio goste u nekoliko kategorija

Turistička sezona 2022: Split oduševio goste u nekoliko kategorija

Istraživanje je provedeno među putnicima GetByBus i GetByFerry

Nakon dvije sezone koje je obilježila pandemija, turizam u Hrvatskoj vratio se na brojke iz 2019. godine. Hrvatska je do listopada 2022. godine ostvarila preko 17 milijuna posjetitelja. U istom periodu ostvareno je gotovo 100 milijuna noćenja. Točnije, ovi podaci jako su blizu onima iz 2019. godine koja se do tada smatrala rekordnom godinom za hrvatski turizam.

Kako bi saznali čime točno Hrvatska privlači posjetitelje, koja mjesta su najpopularnija te što možemo očekivati u nadolazećoj sezoni, s platforme GetByFerry i GetByBus su pozvali više od 500,000 putnika da sudjeluju u istraživanju.

'Da možemo očekivati odličnu, ako ne i rekordnu turističku sezonu 2023. godine, govore nam i naši putnici. Čak 89% posjetitelja koji su sudjelovali u istraživanju reklo je da ima namjeru ponovno doći u Hrvatsku. Štoviše, 91% posjetitelja reklo je da bi Hrvatsku preporučilo svojim prijateljima kao destinaciju za odmor', poručuju iz GetByBus.


Vaša reakcija na temu