Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović TURISTIČKE BROJKE Rekordnih prvih devet mjeseci za Splitsko-dalmatinsku županiju

TURISTIČKE BROJKE Rekordnih prvih devet mjeseci za Splitsko-dalmatinsku županiju

Najveći broj noćenja je ostvaren u Splitu

U prvih devet mjeseci ove godine Splitsko-dalmatinsku županiju je prema podacima iz sustava eVisitor posjetilo 3,5 milijuna gostiju koji su ostvarili 18,2 milijuna noćenja u komercijalnom smještaju. To je rast od 5 posto u dolascima i nešto više od 2 posto u noćenjima u odnosu na isto razdoblje prošle godine, izvijestili su iz Turističke zajednice.

Uzimajući u obzir cjelokupni promet uključujući nekomercijalni smještaj i nautiku (charter) ostvareno je 3,7 milijuna dolazaka i 19,5 milijuna noćenja. U prvih devet mjeseci u Srednjoj Dalmaciji su najveći broj noćenja sa stranih tržišta ostvarili Poljaci (2,3 milijuna), Nijemci (2 milijuna), Česi (1,3 milijuna), turisti iz BiH (1,1 milijun) i turisti iz Ujedinjene Kraljevine (1,1 milijun). Najveći broj noćenja u prvih devet mjeseci ostvaren je u Splitu (3,2 milijuna), Makarskoj (1,6 milijuna), Omišu, Baškoj Vodi i Segetu. 

U rujnu Srednju Dalmaciju u komercijalnom smještaju je posjetilo 468.000 turista koji su ostvarili 2,4 milijuna noćenja, odnosno unatoč iznimno nepovoljnim vremenskim uvjetima tijekom rujna ostvaren je promet na razini prošlogodišnjeg rujna. Najveći broj noćenja ostvarili su u tom mjesecu gosti iz Njemačke, Poljske, Ujedinjene Kraljevine, Češke, BiH, domaći turisti te turisti iz SAD-a.

Vaša reakcija na temu