Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Turističko izaslanstvo Dalmacije ide u Amsterdam i Pariz

Turističko izaslanstvo Dalmacije ide u Amsterdam i Pariz

Oni koji žele sudjelovati u delegaciji trebaju se javiti HGK-Županijskoj komori Split

Prema podacima eVisitora u Hrvatskoj je u prvih osam mjeseci ove godine bilo 800 tisuća gostiju više i 1,5 milijuna noćenja više nego lani, dok je, pak, Splitsko-dalmatinsku županiju posjetilo 163.525 turista više nego 2018.

- S ciljem zadržavanja dobrih turističkih rezultata odnosno ostvarivanja daljnjeg rasta dolazaka i noćenja te produljenja sezone, HGK - Županijska komora Split organizira predstavljanje turističke ponuda Splita i srednje Dalmacije u Amsterdamu i Parizu, od 25. do 29. studenog ove godine - najavljuju iz HGK ŽK Split.

Uz prezentaciju turističke ponude u sklopu posjeta će se održati B2B susreti i razgovori o potencijalnoj suradnji predstavnika dalmatinskih turističkih tvrtki (putničkih agencija, hotelijera, chartera i dr.) s nizozemskim i francuskim partnerima.

- 'ŽK Split se odlučila na organizaciju ovog posjeta kako bismo nastavili s dobrim rezultatima te rastući interes i povećani broj dolazaka s francuskog i nizozemskog tržišta u Split i Županiju iskoristili za dodatno predstavljanje naše turističke ponude - rekao je povodom predstojećeg posjeta predsjednik HGK-Županijske komore Split Joze Tomaš.

Splitsko-dalmatinska županija je u prvih osam mjeseci ove godine zabilježila porast dolazaka turista iz Francuske za 9% te iz Nizozemske za 7%, u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Istovremeno, grad Split je posjetilo čak 15% više francuskih te 6% više nizozemskih gostiju.

Francuzima je Splitsko-dalmatinska županija ove godine bila destinacija broj jedan kada je riječ o Hrvatskoj, dok su francuski gosti na šestom mjestu prema broju dolazaka i noćenja na području naše županije (141.404 dolaska i 614.004 noćenja u prvih osam mjeseci 2019.). Što se tiče Nizozemske brojke su kudikamo skromnije, stoga je i ovaj posjet prilika za veće otvaranje prema nizozemskom tržištu i privlačenje novih turista.

Posebno značajno je da porast dolazaka francuskih i nizozemskih turista kako u Split tako i na područje županije bilježimo i u predsezoni, primjerice ove godine posebno u travnju, čime gosti iz ovih zemalja doprinose većoj popunjenosti van udarnih turističkih mjeseci i produljenju sezone.

Posjet je inicirala Strukovna grupacija putničkih agencija ŽK Split na čelu s predsjednikom Draganom Kostadinovićem, a realizira se u suradnji s turističkim zajednicama Splitsko-dalmatinske županije i grada Splita te uz organizacijsku potporu predstavništava Hrvatske turističke zajednice u navedenim gradovima. 

- Pozivamo tvrtke zainteresirane za sudjelovanje u delegaciji da se jave u Komoru, Nataši Bušić iz Odsjeka za turizam. Prijave se zaprimaju do 16. rujna, a broj sudionika je ograničen - zaključuju iz HGK ŽK Split.

Vaša reakcija na temu