Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Turistima se sve više puni i Dalmacija: 'Situacija je obećavajuća, neka mjesta zabilježila iznadprosječne rezultate'

Turistima se sve više puni i Dalmacija: 'Situacija je obećavajuća, neka mjesta zabilježila iznadprosječne rezultate'

Što se tiče bookinga, i dalje prevladava last minute

Iako sjeverni Jadran i dalje prednjački po broju turista, sve više se puni i Dalmacija, javlja RTL.

'U lipnju smo bili na 20 posto od prošle godine, ali sada imamo cijeli srpanj preko 53 posto u odnosu na prošlu godinu, odnosno 2,8 milijuna noćenja i to je stvarno obećavajući rezultat. Imali smo iznadprosječne rezultate u određenim destinacijama - Šolta, Čiovo, Omiš, Jelsa na Hvaru, a sada je i Makarska rivijera krenula dosta naprijed', rekao je za RTL Danas Joško Stella, direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije.

Struktura gostiju dijelom je ostala ista.

'To su tradicionalni gosti, Poljaci, Nijemci i Česi, Slovenci, dolaze i ove godine. Većinom su to autogosti, što je u ovom slučaju jako dobro. Poljaci, Nijemci i Česi čine preko 50 posto gostiju u Splitsko-dalmatinskoj županiji', rekao je Stella, dodajući da je Nijemaca došlo čak 98 posto u odnosu na prošlu godinu.

Što se tiče bookinga, i dalje prevladava last minute.

'Ne bih rekao da se stabiliziralo, ali ide prema tome. Sve ovisi o epidemiološkoj situaciji, ali izgledaju obećavajući. Očekivalo se prije 20, 30 posto u odnosu na prošlu godinu, tako da su ove brojke jako dobre. Ako epidemiološka situacija ostane ovakva mjese i pol dana, mogli bismo od turizma imati zadovoljavajuće rezultate', zaključio je Stella.

Vaša reakcija na temu