Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com TUŽNA VIJEST Preminuo Davor Gjivoje, čovjek zaslužan za bum dubrovačkog turizma

TUŽNA VIJEST Preminuo Davor Gjivoje, čovjek zaslužan za bum dubrovačkog turizma

Gradonačelnik je uputio emotivnu oproštajnu poruku

Poduzetnik, jedan od bivših direktora Atlasa koji je doveo kartičarskog diva American Express u Hrvatsku Davor Gjivoje preminuo je u 82. godini nakon teške bolesti. 

Gjivoje je dugo godina živio u Americi gdje se i obrazovao stekavši magisterij na Harvard Business Schoolu. Bio je čovjek koji je zasigurno u velikom mjeri zaslužan za bum dubrovačkog turizma u 70-im godinama, piše Dubrovački dnevnik.

Primio je počasni doktorat za zasluge u razvoju hrvatskog turizma te nagradu Grada Dubrovnika za životno djelo za značajan doprinos u razvoju turističkog gospodarstva i promociji Dubrovnika u svijetu.

Uz brojne poslovne uspjehe, Davor Gjivoje prepoznat je po tome što je dao klapi Maestral prvu profesionalnu gažu, pomogao stvaranju Folklornog Ansambla Linđo, osnovao duo Buco i Srđan. Kasnije je radeći iz SAD-a doveo u Dubrovnik hotel Hilton, pomagao potrebite u Gradu kroz svoju značajnu aktivnost u klubu Dubrovnik Club Inc., NYC te je kao turistički stručnjak bio često savjetnik političarima Grada. 

Od preminulog gospara oprostio se gradonačelnik Mato Franković emotivnom objavom na Facebooku. 

'Otišao je još jedan od dubrovačkih gospara. Doajen turizma, veliki zaljubljenik u Grad kome je toliko toga dao. Hvala Vam, gospar Davore, na svemu što ste uradili za svoj Grad', napisao je. 


Vaša reakcija na temu