Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Uber zabilježio 30-postotni porast stranih turista tijekom prošlogodišnjeg Adventa

Uber zabilježio 30-postotni porast stranih turista tijekom prošlogodišnjeg Adventa

Ponovili su rekordno visoke rezultate korištenja iz 2019. godine

Strani turisti iz 115 različitih zemalja svijeta koristili su Uber za prijevoz po gradovima diljem Hrvatske tijekom adventskog razdoblja. Uber je tako ponovio rezultate iz rekordne 2019. godine, kada je zabilježio najveću potražnju za prijevozom tijekom Adventa. 

Rezultati pokazuju porast korištenja Ubera među stranim turistima od preko 30 posto u usporedbi s istim razdobljem 2021., čime se Uber još jednom pokazao kao jedna od najpopularnijih opcija prijevoza za turiste koji posjete Hrvatsku u prosincu. 

'Za vožnju po Hrvatskoj Uber se, među stranim turistima, pokazao najpopularnijim među korisnicima iz SAD-a, Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke, Ukrajine te Francuske, dok je zanimljivo da je Uber krajem godine bio iznimno popularan i među korisnicima iz daleke Australije. 

Dok je Uber najpopularniji za kratke gradske vožnje, pojedini se korisnici svake godine odluče na rekordno dugačka putovanja. Tako je jedan korisnik stigao na blagdansko druženje na sam Božić, uz vožnju dugu čak 404 kilometra od Zračne luke Franjo Tuđman Zagreb do Klisa', poručuju iz Ubera.

Vaša reakcija na temu