Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Uber Uber zabilježio 70 posto više vožnji tijekom ovogodišnje turističke sezone

Uber zabilježio 70 posto više vožnji tijekom ovogodišnje turističke sezone

Hrvatska obala ovog je ljeta bila iznimno popularna među stranim turistima

Brojni strani turisti koji su ovog ljeta posjetili Hrvatsku koristili su Uber kao jednu od najpopularnijih opcija prijevoza. Pokazuju to i rezultati koje je Uber od lipnja do kolovoza zabilježio u hrvatskim gradovima na obali gdje je broj vožnji porastao za 70 posto u usporedbi s istim razdobljem lani.

Pozitivni turistički rezultati i veliki priljev stranih gostiju u sezoni odrazio se na povećanu potražnju za Uberom u cijeloj Hrvatskoj pa je tako na razini države broj vožnji  domaćih korisnika porastao za 45 posto u usporedbi s prošlom godinom. Već tradicionalno, Uber su tijekom ljetnih mjeseci u 2022. najviše koristili strani gosti iz Ujedinjenog Kraljevstva, SAD-a i Francuske, a među top 10 su se našli Australci, Poljaci, Nijemci, Nizozemci, Portugalci, Kanađani i Brazilci. 

- Izrazito smo zadovoljni rezultatima u ljetnoj sezoni koja je još jednom pokazala da je Uber značajna sastavnica hrvatske turističke ponude. Unatoč izazovnim vremenima, nastavljamo naporno raditi kako bismo domaćim i stranim korisnicima ponudili sigurnu i povoljnu opciju prijevoza za kretanje Hrvatskom, istovremeno osiguravajući pristojne zarade za naše partnere vozače - istaknula je Morena Šimatić, generalna menadžerica Ubera u Hrvatskoj.

Hrvatska obala ovog je ljeta bila iznimno popularna među stranim turistima, a turisti su birali Uber i za dulje vožnje, pa je tako jedan korisnik naručio vožnju od Zagreba do Makarske, što je ujedno i najdulja zabilježena vožnja preko Ubera tijekom ljetne sezone.

Vaša reakcija na temu