Foto: Veljko Martinović USKRŠNJI BLAGDANI Čak 80 posto više dolazaka i 90 posto više noćenja turista nego lani

USKRŠNJI BLAGDANI Čak 80 posto više dolazaka i 90 posto više noćenja turista nego lani

Ovogodišnji produženi uskršnji vikend kalendarski je padao kasnije što je išlo u prilog pojačanom turističkom prometu

Prema podacima sustava eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnim i nekomercijalnim objektima te nautičkom charteru (sustav eCrew), u Hrvatskoj je tijekom uskršnjih blagdana, odnosno u razdoblju od petka do ponedjeljka (od 19. do 22. travnja) ostvareno 179.513 dolazaka i 566.687 noćenja.

U odnosu na uskršnje blagdane u 2018. godini koji su se odvijali od 30. ožujka do 2. travnja, ovogodišnji kasniji termin Uskrsa rezultirao je s 80% više dolazaka i 90% više noćenja turista.

Gledano prema tržištima, tijekom uskršnjih blagdana najveći broj noćenja ostvarili su gosti iz Njemačke (124.229), Italije (58.205), Austrije (48.975) i Slovenije (33.136).

- Ovogodišnji produženi uskršnji vikend kalendarski je padao kasnije što je išlo u prilog pojačanom turističkom prometu koji očekujemo do kraja travnja. Zbog kvalitetne, sadržajne i raznolike destinacijske ponude koja privlači goste u Hrvatsku, praznika na našim najbližim emitivnim tržištima, ali i zbog prvosvibanjskog tjedna koji nam slijedi očekujemo dodatno zadržavanje gostiju u našoj zemlji i trend rasta turističkog prometa - poručio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši kako su uskršnji blagdani potaknuli odlične rezultate u dosadašnjem dijelu travnja koji u odnosu na isto razdoblje prošle godine bilježi 32% rasta u dolascima i noćenjima. 

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare