Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Valamarov Ivan Ergović s hrvatskom kulinarskom reprezentacijom osvojio broncu na Svjetskom kuharskom kupu

Valamarov Ivan Ergović s hrvatskom kulinarskom reprezentacijom osvojio broncu na Svjetskom kuharskom kupu

Osmislio je svojevrsni čarobni vrt, s minijaturnim desertima od 12-13 grama

Hrvatska nacionalna kulinarska reprezentacija čiji je član i Valamarov Ivan Ergović, nastupila je na Svjetskom kuharskom kupu u Luksemburgu te osvojila bronce u kategoriji 'Hladni stol', dok je u catering kategoriji broncu osvojio 'Chef hr - Community catering tim Croatia'. Reprezentaciju čini čak 20 kuhara podijeljenih u tri tima, a kapetan jednog od timova bio je Ergović, slastičar i izvršni šef kuhinje hotela Valamar Marea Suites 5* u Poreču.

Na jubilarnom izdanju najvećeg kulinarskog natjecanja, koje se održava od 1972. godine u okviru sajma Expogast, okupilo se više od tisuću kuhara i slastičara sa svih strana svijeta. Aktualni prvak Hrvatske u slastičarstvu, Ivan Ergović, bio je zadužen za pripremanje deserta. Osmislio je svojevrsni čarobni vrt, s minijaturnim desertima od 12-13 grama koji su bili pravi izrazi kreativnosti i vještine, ali i strpljivosti te čvrstih živaca. 'Svaki djelić deserta mora izgledati jednako na svim tanjurima tako da je bitno stalno biti fokusiran i ne gubiti živce', komentirao je Ergović, koji je svoj zanat izbrusio u kuhinji Valamar Riviere.


Hrvati su za temu odabrali 'Čarobnu šumu', koja se provlačila kroz sva jela - finger food, hladne plate, tri različita predjela, svečani meni od pet sljedova, četiri različita deserta i četiri različita petit four.

'Naš zadatak kao nacionalne reprezentacije je dati sve od sebe na međunarodnim natjecanjima, pokazati talente koji se kriju u našoj maloj zemlji, ali i pratiti trendove, naučiti nove vještine te tako pomoći u stvaranju novih kulinarskih zvijezda', poručio je Ergović. Predstavio je četiri vrste petit four gdje je pokazao domišljatost pretvorivši povrće u slatke zalogaje, dok su druga četiri deserta servirana na tanjuru prikazala osobitosti različitih regija Hrvatske: Istre, Dalmacije, Slavonije i Međimurja.

Vaša reakcija na temu